Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Gokken op eSports

eSports wedden, wat is het en waar kan je inzetten? Kortweg komt e-Sport neer op het competitief spelen van computerspellen. In de afgelopen jaren is Electronic sport aan een enorme opmars bezig en bookmakers springen hier handig op in; je kunt dan ook bij steeds meer goksites wedden op eSports. Van gamen als hobby is bij eSports allang geen sprake meer – het is een heus evenement, inclusief publiek, sponsors, live streams en ook wedden op sport hoort er dus bij. Denk aan bijvoorbeeld The International in oktober.

Op deze pagina alles over gokken op eSports. Hoe je voorspellingen kunt doen, wat bij bookmakers de mogelijke eSports weddenschappen zijn en op welke videogames je kunt inzetten.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Wedden op eSports

Lol wedden, inzetten op eDivisie en ander eSoccer? Of wedden op Dota 2, Virtual Grand Prix F1, Counter-Strike en voorspellingen doen voor games als StarCraft en Call of Duty? Er is bij bookmakers vanalles mogelijk op het gebied van eSport gokken – we leggen je uit hoe het werkt. Verderop ook een beknopte uitleg van een aantal games.

Hoe werkt wedden op eSports?

Wedden op eSports gaat eigenlijk min of meer hetzelfde als het wedden op gewone sporten. Op een paar uitzonderingen na (dat ligt aan de game) zijn de wedopties gelijk. Gaat het om eSoccer bijvoorbeeld dan zijn er geen verschillen met wedden op gewoon voetbal. Je vindt bij bookmakers dan ook weddenschappen als Double Chance, Draw No Bet enzovoorts. Je kan desgewenst op de site van bookmakers alle specifieke betting rules voor het wedden op eSports nakijken. Hoewel er geen grote verschillen zijn kunnen er wel bijvoorbeeld wat andere maximum pay outs gelden enzo.

Esports gokken bookmakers

Voor het wedden op eSports heb je een account bij een bookmaker nodig met wat speelgeld daarop. Je regelt dat in enkele ogenblikken:

  1. Kies een van de bookmakers op deze pagina en je wordt doorgestuurd naar de betreffende website
  2. Doorloop de registratie en zorg dat je je gegevens correct invult
  3. Stel je username en wachtwoord in
  4. Stort wat geld om mee te spelen
  5. Je kan nu je eerste eSports bet plaatsen

Verschil eSports en virtuele sporten

Ter verduidelijking nog even wat over het verschil tussen wedden op eSports en Virtual Sports. Bij eSports gaat het om een wedstrijd gamen. Is er een multi player computerspel, dan wordt er vast ook wel ergens eens toernooi georganiseerd. Meestal zijn het professionele eSporters die aan zulke toernooien deelnemen.

Bij virtuele sporten wordt een sport door een computer gesimuleerd. Denk aan voetbal, paardenraces en tenniswedstrijden. Net als bij bijvoorbeeld online casinospellen, is het ook bij wedden op virtuele sporten zo dat de Random Number Generator en andere veiligheidsaspecten ervoor zorgen dat alles eerlijk verloopt.

Het verschil tussen eSport en virtuele sport is dus dat er bij eSports echte mensen aan het gamen zijn en dat bij virtuele sporten de computer met daarbij de RNG (de toevalsgenerator) het spel bepaalt. Bij bookmakers is het wedden op virtuele sporten al jaren mogelijk, eSports wedden is wat nieuwer.

wedden op eSports: inzetten op je favoriet games

Esports weddenschap plaatsen

Op de site van een bookmaker vind je doorgaans aan de linkerkant van je scherm een overzicht van alle sporten en ook het wedden op eSports staat daartussen. Klik je verder dan vind je alle beschikbare events waarop ingezet kan worden. Per eSport zijn er verschillende markten beschikbaar en de meest populaire weddenschappen worden direct getoond. Weet overigens wel goed waar je op wedt. Ken je de regels van de betreffende eSport niet goed, ga die dan eerst na op bijvoorbeeld internet of You Tube.

Heb je een bet gevonden waar je wat geld op wilt inzetten, klik op de odds die bij die weddenschap horen en de wedcoupon verschijnt in beeld. Geef aan hoeveel je wilt inzetten, bevestig en klaar is kees. Is je voorspelling juist, dan krijg je je inleg x de quotering terug.

Opties wedden op eSports

Net als bij bijvoorbeeld wedden op golf en andere reguliere sporten kun je ook bij eSports winnaars voorspellen, het verschil in punten voorspellen en/of wedden met handicaps en combi’s maken. Er zijn bij eSports weliswaar minder wedopties (hoofdzakelijk om frauderen tegen te gaan) maar toch is er meer dan genoeg om je mee te vermaken. Gaat het om eSoccer dan zul je tijdens een EK of WK zien dat er enorm veel mogelijkheden zijn. Zulke toernooien hebben eenzelfde verloop als een echt WK of EK, dus compleet met voorrondes, poulefases en de knock out fase.

Verdiep je van tevoren in de statistieken, de spelers en de vorm van die eSporters om je kans op winst te vergroten. Of het nu gaat om wedden op League of Legends, Dota 2 of FIFA, het is voor succesvolle eSports weddenschappen altijd aan te raden wat research te doen!

Live stream eSports

Sommige eSports events worden niet alleen online uitgespeeld maar vinden plaats in grote zalen of zelfs stadions. Neem The International. Deze Dota 2 Championships wordt in afgeladen arena’s afgewerkt in grote steden. De toernooien worden ook gestreamd via Twitch, SteamTV, You Tube etc. Met een account kun je ook bij bookmakers live stream eSports kijken. Live wedden op eSports en op dezelfde site gelijktijdig het gamen livestream volgen is vanzelfsprekend ideaal…

Wedden op CSGO

Bij Counter-Strike: Global Offensive, oftewel CS:GO, strijden twee teams (terrorists en counter-terrorists) bestaande uit vijf spelers in 30 rondes van 2 minuten tegen elkaar. De terrorists moeten op een van de aangegeven plekken een bom plaatsen, de counter-terrorists moeten dat zien te verhinderen. Je kunt bij de bookies wedden op de uitslag, Map Winners, Pistol Round Winner en dergelijke. Ook kun je tijdens de rondes inzetten met handicaps. Vitality, Heroic, Astralis en Natus Vincere zijn op het moment van schrijven enkele goed presterende CS:GO teams.

Wedden op League of Legends

De videogame League of Legends, oftewel LoL, valt in de categorie ‘battle arena’. Twee teams van vijf spelers spelen in Summoner’s Rift met als doel de Nexus van de tegenstander te vernietigen, terwijl ze hun eigen Nexus verdedigen. Over het algemeen duurt de game tussen de 20 en 60 minuten. Bookmakers hebben verschillende League of Legends weddenschappen per wedstrijd beschikbaar maar ook kun je voorspellingen doen voor de grote kwalificatietoernooien en kun je toekomstige kampioenen voorspellen. E-Sports teams die goed presteren zijn onder andere Damwon, Top eSports, JD Gaming, Suning. Gen.G en G2eSports.

Wedden op Dota 2

Dota staat voor Defence of the Ancients en gaat eveneens tussen twee teams van vijf en valt net als LoL ook in de battle arena categorie. Dota 2 is volgens sommigen een tactischer game. Het gaat in deze videogame om het vernietigen van elkaars basis, The Ancient. Dota is bij eSporters zeer populair en er zijn tal van competities waarin het spel gespeeld wordt.

Gokken op The International

Eens per jaar vindt The International plaats, een mega e-Sports event met een prijzenpot van rond de 30 miljoen dollar. Gokken op e-Sports is tijdens The International Dota 2 meer dan hot. Bookmakers hebben tijdens het toernooi tal van inzetmogelijkheden online voor je klaar staan. Sterke teams zijn onder meer Team Secret, PSG.LGD, TI, Quincy Crew, Elephant en OG.

#ad

UNIBET /
€50 AAN FREEBETS BIJ €10 INZET!

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+ | Om gebruik te maken van de welkomstbonus moet je 24 jaar of ouder zijn.

Esports wedden

E-sporters zijn natuurlijk op een andere manier bezig met sport, maar er komt heel wat tactisch inzicht en vaardigheid bij kijken. In Azië zijn eSports razend populair en er is flink wat geld mee gemoeid.

Ergens eind jaren 90 raakte de term e-sport in zwang. En in 1999 werd een grote stap gezet door de oprichting van de Online Gamers Association. Natuurlijk lenen niet alle computerspellen zich voor eSport. Niemand wordt echt warm of koud van kijken naar een potje Tetris. Dit zijn de populairste categorieën games: realtime strategy, multiplayer online battle arena, first-person shooter, racing games, vechtspellen en multiplayer survival-spellen. Een voorbeeld van die laatste categorie is Fortnite.

Teamsport

E-sport is een teamsport. Ben je erg goed in pakweg het voetbalspel FIFA, dan kan je worden opgenomen in een team. Je krijgt een contract, moet een tenue dragen en wordt opgeleid. Soms wonen de (jonge) teamleden samen, zodat ze elke dag samen fysieke trainingen doen, de game waarin ze zich specialiseren spelen en tips en trucs uitwisselen.

Sommige eSports evenementen vinden puur online plaats. Soms ook worden de teams zoals gezegd in een grote zaal of zelfs een sportstadion gedropt. En dan zitten er duizenden toeschouwers op de bankjes, naast de miljoenen mensen die de games live streams bekijken.

ESports: big business

De omzet uit tickets, merchandise, mediarechten, advertenties en sponsordeals van eSports is gegroeid van 655 miljoen dollar in 2017 naar 1,1 miljard in 2019. Naar verwachting zullen in 2022 een kleine 600 miljoen mensen naar e-sport kijken, hetzij online of live.

eSports gokken

Natuurlijk kan je ook wedden op eSports. Bijvoorbeeld op welk team wint of verliest, of hoeveel punten verschil er tussen de teams zal zitten. De gokmarkt rondom eSports is in 2020 zo’n 30 miljard dollar waard. De populairste spellen waarop wordt gegokt zijn Battlefield, Dota 2, Call of Duty, Hearthstone: Heroes of Warcraft, FIFA, League of Legends en Overwatch.

Bij steeds meer bookmakers kun je wedden op eSports. Bet365 laat je bijvoorbeeld inzetten op de ESL Pro League. Het voordeel van eSport is dat er echt letterlijk altijd wel ergens een toernooi kan worden georganiseerd. De coronacrisis maakte deze tak van digitale sport vermoedelijk alleen maar groter. Een gunstig teken is bijvoorbeeld dat honderdduizenden mensen inschakelden om Max Verstappen te zien simracen of dat tijdens de periode dat voetbal betten niet mogelijk was, er veel belangstelling voor eFootball was.

Organisator eSports events

De grootste organisator van e-sportcompetities is Electronic Sports League (ESL). Het Duitse bedrijf zendt de meeste toernooien uit via het streamingplatform Twitch. Een van de grootste e-sportclubs is het Nederlandse Team Liquid, dat in 2000 is opgericht in Utrecht. Het team heeft al dik 34 miljoen dollar aan prijzengeld opgehaald.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Veelgestelde vragen

De term eSports staat voor Electronic sports, oftewel videogamen voor pro’s. CSGO, LoL, Dota 2, het wordt allemaal door professionals in competitieverband gespeeld. En het is big business: je kan er zelfs op wedden bij bookmakers.

Wil je inzetten op een eSports event dan heb je een account bij een bookmaker zoals bijvoorbeeld Bet365.nl nodig met wat geld erop om mee te spelen. Je kan vervolgens weddenschappen plaatsen. Dat doe je door op de site van de bookie op de weddenschap van je keuze te klikken. Geef je inzet aan, bevestig en je eSports bet is geplaatst. Gewonnen geld wordt automatisch aan je saldo toegevoegd.

Je kan in Nederland wedden op eSports bij alle legale online bookmakers. Een account aanmaken kan via deze website.

Jazeker. De meeste bookmakers hebben LOL weddenschappen online.

Ja, dat kan zeker. De meeste bookmakers hebben CS:GO weddenschappen voor je klaarstaan.

Je kan bij Unibet.nl en vrijwel alle andere bookmakers inzetten op Dota 2 en natuurlijk op The International.

Back To Top