Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wedtips Feyenoord – Ajax en Cambuur – Heerenveen

Eredivisie wedtips | Zondag is het derby-day in de Eredivisie. Niet alleen Feyenoord – Ajax staat op het programma, maar ook SC Cambuur- sc Heerenveen. De dag begint met de Friese derby en aansluitend is De Klassieker, een prima zondagmiddag voor voetbal dus. De beste weddenschappen zijn winst Cambuur en winst Ajax. Lees de voorbeschouwing voor de achtergronden.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Tips wedden op Cambuur – Heerenveen

Cambuur tegen Heerenveen is een echte derby, eentje die vaak garant staat voor veel strijd en vechtvoetbal. SC Cambuur is natuurlijk de kleinere club, maar doet het dit seizoen uitstekend en Heerenveen zit al een aantal jaren in een kleine dip.

Promovendus Cambuur doet het prima

Cambuur staat als promovendus na zestien wedstrijden op een zevende plaats in de Eredivisie, wat natuurlijk ontzettend knap is. De manier waarop maakt het misschien nog wel knapper, want ze spelen leuk aanvallend voetbal. Dat is ook wel terug te zien in het doelsaldo: 30 voor en 36 tegen. Met 30 voor zitten ze onder de top drie, maar zijn ze daarna samen met FC Utrecht de meest scorende ploeg. 36 goals tegen is na Fortuna het meeste van de hele competitie.

Uitgeschakeld in de Beker

Deze week werd Cambuur door NEC uitgeschakeld in de beker. Na de wedstrijd werden er harde woorden gesproken en de ploeg zal dus uit zijn op revanche. Cambuur is wel in topvorm de laatste weken, ze wonnen vijf van de laatste zes voetbalwedstrijden. Die ene wedstrijd die ze verloren was met 6-1 van Vitesse. De zware nederlaag leek achteraf niet zo gek. Dit was de wedstrijd nadat de ploeg het slechte nieuws over trainer Henk de Jong kreeg. Bij De Jong is een cyste in het hoofd gevonden, de trainer is voor onbepaalde tijd afwezig.

Niveau Heerenveen afgezwakt

SC Heerenveen was jarenlang een subtopper die met leuk voetbal een soort tweede lieveling werd van veel Eredivisie supporters. De laatste jaren is het niveau behoorlijk afgezwakt en de tribunes werden ook steeds leger, ook voor corona. Ze spelen al een aantal jaar geen Eredivisie voetbal meer en echt leuk om naar te kijken is het vaak ook niet.

Superfriezen verdedigend goed

De laatste weken is het spel ook zeker niet geweldig, maar haalt de ploeg wel de nodige punten. Ze bleven de laatste vijf wedstrijden ongeslagen, twee keer wonnen ze en twee keer werd er gelijk gespeeld. Vorig weekend speelde SC Heerenveen uit bij Sparta en dit was misschien wel de saaiste wedstrijd van het seizoen. Het werd 0-0 en beide ploegen creëerden amper iets. Heerenveen is verdedigend dan ook best goed dit seizoen, maar aanvallend zijn ze erg slecht. Ze scoorden nog maar 18 goals, in zestien wedstrijden.

Wedtips SC Cambuur – sc Heerenveen

SC Cambuur is in goeden doen en is daardoor ook bij bookmaker Bet365 de favoriet voor deze wedstrijd. Het is natuurlijk jammer dat er geen publiek is want dan was Cambuur zeker de favoriet. Wij denken echter dat ze dat nu ook terecht zijn. Ze voetballen ontzettend goed en creëren heel makkelijk goals, iets wat bij Heerenveen uiterst moeizaam gaat. We verwachten dat Cambuur goed genoeg is om de defensie van Heerenveen meerdere keren te breken. In ieder geval vaker dan Heerenveen dat kan bij Cambuur.

Wedden op Feyenoord – Ajax

Waar het een aantal jaar geleden vaak een losstaande wedstrijd was, gaat de Klassieker dit keer echt ergens om. Dit seizoen lijkt Feyenoord een titelkandidaat (check wedden op Feyenoord voor odds) en ze hebben zelfs evenveel punten als Ajax. Het is dus een echte zes punten wedstrijd.

Feyenoord staat er goed voor

Het Feyenoord van Arne Slot doet het uitstekend, ze staan gelijk met Ajax en staan maar één punt achter op PSV. In Europa overwinteren ze in de Conference League, echter werden ze deze week wel uit de beker geschopt door FC Twente.

Het spel van Feyenoord was de laatste weken wel vaker niet zo goed, maar tegen Twente werd het afgestraft. Afgelopen weekend tegen Groningen ging het ook al niet goed en werd het uiteindelijk 1-1. Lang werd Feyenoord in elke wedstrijd gered door Dessers, maar die weet het net ook even niet meer te vinden.

Minder spelvreugde bij Ajax

Ajax begon het seizoen uitstekend, met een overwintering in de Champions League met alle wedstrijden gewonnen kan je ook niet spreken van een slecht seizoen. Toch heerst er behoorlijk wat chagrijn bij de supporters van Ajax. De laatste weken gaat het niet geweldig in de Eredivisie en er lijkt ook wat minder spelvreugde.

Ajax heeft moeite met clubs die zich ingraven en heeft het daardoor voor elkaar gekregen om met maar vier tegengoals toch al 12 punten te verspelen. Afgelopen weekend verloren ze van AZ met 1-2. Ajax had 66% balbezit maar echt grote kansen kregen ze amper. Verdedigend leken de Amsterdammers ineens niet zo stabiel meer. In de beker nam Ajax het op tegen Barendrecht en die wedstrijd werd met 4-0 gewonnen. Het was geen sprankelende wedstrijd, maar iedere basisspeler heeft rust gehad en een aantal talenten maakten hun debuut.

Geen fans in Kuip beperkt kansen Feyenoord

Beide teams zitten eigenlijk niet in hun beste fase. Waar Feyenoord eerst vaak gered werd door Dessers, blijft de reddende engel nu uit. Bij Ajax lijkt de scherpte wat weg en hebben ze moeite met teams die zich ingraven. Voor Feyenoord is het natuurlijk uiterst zonde dat er in de Kuip geen fans bij kunnen zijn. Met fans hadden we Feyenoord wel een kans gegeven in deze wedstrijd, maar zonder eigenlijk niet.

Wedden op Ajax

Feyenoord zal wel wat gaan inzakken, maar ze hebben niet een ploeg om echt uiterst defensief te spelen. Daar zijn de verdedigers ook niet goed genoeg voor, zeker nu Trauner er waarschijnlijk niet bij zal zijn. Ajax zal uiterst getergd zijn na het verlies tegen AZ en de matige partij in de beker. Ze zullen willen laten zien dat ze wel degelijk zo goed zijn als men eerder dit seizoen schreef. Daarnaast zullen ze in deze wedstrijd geen moeite hebben met de motivatie en focus. Daarom gaan wij wedden op Ajax.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top