Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tips Europees voetbal voorspellen PSV, Feyenoord, Vitesse en AZ

Voorspellingen en wedtips Europees voetbal

We hebben al de nodige Europese wedstrijden gezien met Nederlandse clubs. De aankomende twee weken is het tijd om definitief de groepsrondes van de verschillende toernooien te bereiken. PSV neemt het op tegen Benfica in de Champions League play offs. Feyenoord en Vitesse spelen tegen IF Elfsborg en Anderlecht in de Conference League play offs. Voor het eerst speelt AZ ook in de voorrondes, zij nemen het op tegen Celtic in de Europa League play offs. Lees verder voor achtergronden en tips voor het wedden op Champions League, Conference League en Europa League voetbal.

Champions League Benfica – PSV voorspellen

18-08 21:00 uur. PSV kende tot nog toe een vrij eenvoudige campagne in Europa, maar nu komt er toch een uitdaging van een andere orde. Benfica nam het in de vorige ronde op tegen Spartak Moskou en won dit tweeluik behoorlijk eenvoudig.

Benfica uitgerust

Benfica begon de competitie in Portugal prima. De eerste twee wedstrijden werden gewonnen en beide keren scoorden ze twee keer en ze kregen maar één goal tegen. Benfica speelde niet tegen de grootste tegenstanders en hierdoor konden ze de nodige spelers sparen. Zeker afgelopen weekend was dat het geval en stond er een b-ploeg op het veld. Er waren maar liefst zeven wisselingen in het team, kortom: Benfica is uitgerust voor de wedstrijd tegen PSV.

Ook PSV’ers kregen rust

PSV won heel eenvoudig van Midtjylland en Galatasaray. In deze Europese wedstrijden speelden ze frivool, aanvallend voetbal en hadden ze complete controle over de wedstrijd. In de Johan Cruijff schaal wonnen ze zelfs met 4-0 van Ajax. In deze wedstrijd hadden ze wel minder controle, maar ze gaven weinig kansen weg. Afgelopen weekend haalde PSV ook een makkelijke overwinning en hielden ze de nodige spelers op de bank. Spelers als Zahavi, Götze, Madueke, Gakpo en nog meer hebben rust gekregen, maar hebben toch wat minuten gespeeld. Zo blijven ze het goede gevoel vast houden en blijven ze in het ritme.

Beste weddenschap Benfica – PSV

Beide ploegen doen het tot nog toe ontzettend goed, maar krijgen nu voor het eerst echt tegenstand. Zowel Benfica als PSV hebben nog geen echte topwedstrijd gespeeld. PSV speelde natuurlijk tegen Ajax, maar mede door de rode kaart werd dat geen echt moeilijke wedstrijd. PSV speelt aanvallend en scoort erg makkelijk. Maar of ze verdedigend ook goed genoeg zijn weten we eigenlijk nog niet. Wij verwachten zeker dat PSV gaat scoren, maar Benfica heeft ook genoeg klasse voorin om tot scoren te komen. Daarom zetten wij bij de bookmakers in op beide teams scoren en over 2.5 goals met een notering van 2.07.

Play off Europa League Celtic – AZ voorspellen

18-08 20:45 uur. Voor AZ begint het Europese seizoen deze week met een play off tegen Celtic. Bij winst staat AZ direct in de Europa League, bij verlies wordt het de Conference League.

Verdediging Celtic niet al te best

Celtic kent geen goede start in de Schotse competitie en de voorbereiding was ook niet al te best. Ze verloren hun eerste wedstrijd van Hearth of Midlothian met 2-1. Afgelopen weekend wonnen ze wel overtuigend met maar liefst 6-0 van Dundee FC. Celtic begon het Europese seizoen in de voorrondes van de Champions League, maar werden uitgeschakeld door Midtjylland.

We hebben gezien hoe eenvoudig PSV won van Midtyjlland dus dat zegt misschien wel wat over de kwaliteiten van Celtic. In de vorige ronde van de Europa League speelde Celtic tegen Jablonec. De eerste wedstrijd wonnen ze met 2-4 en de tweede werd 3-0. Ze wonnen dus eenvoudig, maar twee goals tegen krijgen van Jablonec is ook knap. De verdediging van Celtic lijkt niet al te best.

Misser AZ in Eredivisie

AZ begon het seizoen ook niet goed. Afgelopen weekend was hun eerste wedstrijd in de Eredivisie en die werd verloren van RKC, de ploeg die afgelopen seizoen maar net aan degradatie wist te ontlopen. Het werd 1-0 voor RKC. AZ had zelf de nodige kansen, maar de bal wilde er simpelweg niet in. Bij AZ ontbraken Teun Koopmeiners, Pavlidis en Midtjo in de basis. Toen dit trio erin kwam ging het al beter lopen, maar uiteindelijk kwamen ze dus niet tot scoren. Verdedigend was AZ bij vlagen niet scherp en lieten ze de nodige ruimtes liggen.

Wedden op minstens 2 goals van AZ

Beide ploegen begonnen de competitie dus slecht, maar Celtic zette dat in zijn tweede wedstrijd meteen recht. Voor AZ is het seizoen pas net begonnen, terwijl Celtic al zes officiële voetbalwedstrijden heeft gespeeld. Voor ons is het lastig om te voorspellen wie er gaat winnen. Wij verwachten wel dat er goals gaan vallen; Celtic kreeg er al wat tegen van Midtjylland en zelfs van Jablonec. Als Pavlidis in de basis staat gaat hij het de lompe en niet zo soepele verdedigers van Celtic uitermate lastig maken.

Aanval AZ gaat het verdediging Celtic lastig maken

De verdediging van Celtic heeft laten zien niet in topvorm te zijn. De wendbare aanvallers van AZ kan het ze zeker lastig maken en daarom zetten wij in op een aantal goals van AZ. Want het is lastig inschatten hoe goed Celtic is qua aanval, maar de verdediging is simpelweg niet geweldig. Wij tippen voor het wedden op Europa League de bet AZ over 1.5 goals met een notering van 2.60 bij de bookmakers.

Wedden op Europa Conference League

Ook in 2022-2023 kun je bij Unibet.nl wedden op Conference League voetbal, het tweede seizoen…

Lees meer

Play off Conference League Feyenoord – Elfsborg voorspellen

19-08 20:00 uur. Feyenoord speelt in de play offs van de Conference League tegen het Zweedse IF Elfsborg. Waar Elfsborg al veertien wedstrijden bezig is in de competitie, is Feyenoord net begonnen.

Arne Slot lijkt zijn stempel te drukken

Feyenoord heeft zich behoorlijk gerevancheerd van de (ontzettend) matige wedstrijden tegen FC Drita. Tegen Drita was het billenknijpen na de matige 0-0 in de uitwedstrijd. Thuis was het een krankzinnige wedstrijd die uiteindelijk met 3-2 gewonnen werd. Tegen FC Luzern ging het stukken beter. Het spel leek op het spel van AZ onder Slot dus het lijkt er op dat hij zijn stempel op het team weet te drukken. Beide wedstrijden werden met 3-0 gewonnen, zowel uit als thuis.

Tussen deze twee wedstrijden door won Feyenoord ook nog eens van Atletico Madrid in een oefenwedstrijd en afgelopen weekend wisten ze overtuigend met 4-0 te winnen van Willem II. Feyenoord had een rustige en makkelijke middag, waardoor de spelers fit zullen zijn voor dit duel.

Trauner uiterst stabiel

Doelpunten maken lijkt wel goed te zitten bij Feyenoord. Met de komst van Til hebben ze een scorende middenvelder erbij en Jahanbakhsh lijkt een goede opvolger voor Berghuis. Ze missen alleen nog een goede spits. Maar de komst van Gernot Trauner is misschien nog wel belangrijker voor Feyenoord. Hij is een rustpunt achterin én een verdediger die makkelijk vooruit speelt en het tempo kan verhogen. Vorig seizoen speelde Trauner 75% van z’n ballen vooruit, hij is sterk in kopduels en verdedigend gewoon uiterst stabiel.

Elfsborg krijgt weinig goals tegen

IF Elfsborg staat na veertien wedstrijden op een vierde plek in de Zweedse competitie. De laatste wedstrijden zijn ze behoorlijk goed in vorm. Ze zijn al negen wedstrijden op rij ongeslagen, hiervan werden maar twee wedstrijden gelijkgespeeld. Elfsborg heeft al de nodige wedstrijden gehad in de Conference League. Ze schakelden FC Milsami Orhei en Velez Mostar uit. Ik zou het knap vinden als iemand van onze lezers weet waar die clubs spelen. Het zijn geen topclubs en het is logisch dat Elfsborg wint van deze teams. Tegen Velez Mostar hadden ze het toch moeilijk, met name in de thuiswedstrijd. Het werd 1-1, maar uit zetten Elfsborg het recht met een 4-1 overwinning. Wel geholpen door de rode kaart van Velez Mostar.

Gokken op winst  Feyenoord en max 3 goals

Feyenoord is zeker de favoriet in deze. Wij zien ook weinig problemen voor Feyenoord. Zeker als de Kuip erachter gaat staan, dan gaan ze deze wedstrijd gewoon winnen. Het zou mooi zijn als ze direct weer een grote uitslag neerzetten, maar de verdediging van Elfsborg krijgt weinig goals tegen. Wij verwachten niet per se een hele grote overwinning voor Feyenoord. De beste weddenschap is wat ons betreft: Feyenoord wint en onder 3.5 goals met odds van 1.80.

Play off Conference League Anderlecht – Vitesse voorspellen

19-08 20:00 uur. Vitesse had het moeilijk in de vorige ronde van Conference League. In de play offs nemen ze het op tegen een club die toch een stapje hoger is, namelijk Anderlecht.

Beroerde start seizoen Anderlecht

Anderlecht won in de vorige ronde eenvoudig van KF Laci. De uitwedstrijd werd 0-3 en thuis wonnen ze met 2-1. Toch heerst er bij Anderlecht zeker geen goede sfeer, want de competitie is niet goed begonnen. Ze hebben al drie wedstrijden gespeeld in de Belgische competitie maar wonnen er nog maar één. De seizoenopening verloren ze met 1-3 van promovendus Union St Gallen. Daarna kwam Anderlecht niet verder dan 1-1 tegen KAS Eupen, normaal gesproken zeker geen hoogvlieger in België.

Verdedigend niet sterk

De eerste overwinning werd gehaald tegen een andere promovendus namelijk RFC Seraing. Ook in deze wedstrijd ging het moeizaam. Ze speelden sinds minuut 39 met een man meer, maar kwamen pas in de 69e minuut op voorsprong. Uiteindelijk wonnen ze met 3-0, maar dat is zeker een vertekende uitslag. Afgelopen weekend speelde Anderlecht een goede wedstrijd tegen Cercle Brugge, verdedigend was Anderlecht wederom niet erg sterk. Maar aanvallend ging het goed, onder andere door de nieuwe spits Zirkzee. Hij scoorde namelijk twee keer. Uiteindelijk wonnen ze de wedstrijd met 1-2.

Moeizame vorige voorronde Conference League

Vitesse had het in de vorige Conference League voorronde behoorlijk lastig met Dundalk FC. Thuis werd het 2-2 en uit wonnen ze met 1-2. Met name de thuiswedstrijd was verrassend, de eerste helft was namelijk uitstekend van Vitesse. Ze kwamen op een 1-0 voorsprong en er was genoeg ruimte om die uit te breiden. In de tweede helft zakte Vitesse echter heel ver weg. De 1-0 voorsprong werd weggegeven en ze kwamen 1-2 achter, uiteindelijk maakte Openda in de 88e minuut gelijk. Uit was Vitesse al wat beter, ze kwamen snel op 2-0 voorsprong. Ook in deze wedstrijd kwam Dundalk echter terug naar 1-2, maar Vitesse kwam daarna amper in de problemen.

Vitesse controleert

In de competitie is Vitesse wel goed begonnen, ze wonnen met 0-1 van PEC Zwolle. Het spel was zeker niet denderend, maar ze gaven weinig kansen weg en controleerden de wedstrijd na de 0-1. Deze speelstijl zullen ze ook hanteren in de eerste wedstrijd tegen Anderlecht. Verdedigend stabiel en goed staan en op de counter proberen gevaarlijk te worden. Luis Openda is nog geschorst en zal dus niet mee doen, mede daardoor zal Vitesse vooral de nul willen houden om het vervolgens thuis af te kunnen maken.

Beste weddenschap wedstrijd Vitesse: BTS en Over 2.5 goals

Wij verwachten een spannende wedstrijd waarbij Anderlecht waarschijnlijk het initiatief zal nemen. Vitesse kan prima verdedigen en zal de nul willen houden. Anderlecht heeft moeite om het achterin dicht te houden, zeker als een ploeg op de counter speelt. We voorspellen daarom dat Vitesse gaat scoren. Hopelijk kan Vitesse net als tegen PEC Zwolle het achterin dicht houden, maar Anderlecht heeft wel een betere voorhoede dan PEC. Wij verwachten dat uiteindelijk beide ploegen wel een aantal kansen gaat krijgen. Daarom zetten wij in op beide teams scoren en over 2.5 goals. De quotering hiervoor is 2.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top