Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Engeland onze favoriet EK vrouwenvoetbal 2022

Nu we al een tijdje geen voetbal meer hebben, kijken wij reikhalzend uit naar het EK vrouwenvoetbal 2022. Het EK voor vrouwen begint op 6 juli en de finale zal gespeeld worden op 31 juli. Ruim drie weken topvoetbal dus! We blikken vooruit op het toernooi en kijken naar wie de favorieten zijn voor de eindzege. Op de pagina wedden op EK voetbal vind je altijd actuele quoteringen en meer.

Bij de bookmakers zijn Spanje en Engeland de grote favorieten.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Favorieten EK vrouwenvoetbal 2022

In Spanje wordt het vrouwenvoetbal steeds serieuzer genomen, kijk bijvoorbeeld naar Barcelona. De vrouwentak van Barca heeft in de laatste paar jaar een enorme opmars gemaakt en is binnen no time naar de top van het vrouwenvoetbal geklommen. Dit seizoen verloren ze de Champions League finale, maar het laat wel zien hoe goed ze zijn.

FC Barcelona en Real Madrid vrouwen

Naast Barcelona is ook Real Madrid ingestapt in het vrouwenvoetbal. We weten allemaal hoe goed Spanjaarden zijn in voetballen en nu het vrouwenvoetbal steeds professioneler wordt, kunnen we er vanuit gaan dat ze ook in deze tak van de sport bij de top (gaan) horen.

Lastige groep Spanje EK voetbal

De Spanjaarden hebben echter wel een moeilijke groep. Ze zitten in een poule met Denemarken, Finland en Duitsland. Met name Denemarken en Duitsland zijn lastige tegenstanders die tegen elk top land kunnen presteren.

Wedden op Voetbal?

Onze favoriet EK vrouwen? Engeland

Engeland is in onze ogen de grote favoriet. Na het afgelopen WK is Oranje coach Sarina Wiegman overgestapt naar de Engelsen en daar plukken ze direct de vruchten van. Wiegman heeft nog geen wedstrijd verloren sinds ze bondscoach is geworden. Ze heeft van de Engelse ploeg een ware doelpuntenmachine gemaakt.

In de voorbereiding naar het EK vrouwenvoetbal 2022 speelden Engeland en Nederland een oefenwedstrijd, de Engelsen wonnen met 5-1. Dit was mede door onnodige, domme, fouten van de verdediging en keeper, maar de Engelsen waren ook een stuk sterker.

Niveau steeds beter

Engeland is al jaren bezig met het professionaliseren van het vrouwenvoetbal. In Engeland worden de competitiewedstrijden goed bezocht en de vrouwen krijgen steeds beter betaald. Dit zie je, net als bij Spanje, terug in het nationale team. Vrijwel elke speelster speelt in de Premier League en ze halen een steeds beter niveau.

Nederland op EK Vrouwen 2022

Nederland wordt dus niet gezien als een grote favoriet, ondanks dat we de regerend Europees kampioen vrouwenvoetbal zijn. Bij Nederland hebben we geluk dat spelers als Daniëlle van de Donk, Lieke Martens en Vivianne Miedema weer op tijd fit zijn. Daardoor heeft het team ontzettend veel kwaliteit voorin, het middenveld is ook sterk.

Keeper Sari van Veenendaal

Maar de verdediging en de keeper zijn een groot probleem. We zagen dit in de oefenwedstrijd tegen Engeland ook weer. Maar liefst vier goals werden letterlijk weggegeven. Als de coach hier niet snel een oplossing voor vindt, kan het wel eens een kort EK Vrouwen worden. Waar Sari van Veenendaal een aantal jaar nog de beste keepster ter wereld was, zou je haar nu misschien wel bij de slechtste van het toernooi kunnen zetten.

Oranje Leeuwinnen in lastige groep

Nederland heeft een behoorlijk lastige groep met Portugal, Zweden en Zwitserland. De eerste wedstrijd van Nederland is tegen Zweden op 9 juli. Dit is meteen een hele belangrijke wedstrijd, want wanneer je deze verliest zijn er niet veel mogelijkheden om het recht te zetten. Daarnaast is het ook belangrijk voor het moraal, want er lijkt geen geweldige sfeer in de ploeg te hangen voorafgaande het toernooi.

Wedden op Voetbal?

Favorieten topscorer EK vrouwen

Als we kijken naar de EK vrouwen topscorers zien we een Engelse, een Française en een Nederlandse bovenaan de lijst. De grote favoriet voor de topscorer titel is Ellen White, de aanvoerder en spits van Engeland. Niet heel gek als je ziet wat voor groep Engeland heeft en hoe makkelijk Engeland het doel weet te vinden. White scoorde 50 goals in 105 wedstrijden voor Engeland.

Marie-Antoinette Katoko is de nummer twee favoriet om topscorer te worden. Katoko is de spits van PSG en het Franse team. In het afgelopen seizoen wist ze 18 keer te scoren in 21 wedstrijden. Voor Frankrijk scoorde ze 24 keer in 29 duels.

Topscorer odds Vivianne Miedema

Als laatste hebben we onze eigen Vivianne Miedema, met 92 goals in 110 wedstrijden is ze de all time topscorer van Oranje. Dit seizoen scoorde ze twaalf keer in achttien duels voor Arsenal.

Met een odd van 8.80 is het zeker een gokje waar om in te zetten op Vivianne Miedema die topscorer wordt. We weten allemaal hoe goed ze is en hoe makkelijk ze scoort. Mocht Oranje een aantal rondes doorkomen, dan is de kans groot dat ze richting de dubbele cijfers gaat in goals.

Lees Unibet Sportweddenschappen voor meer info over de soorten bets.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen
#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top