Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling F1 GP Emilia Romagna: Verstappen of weer Hamilton?

Zondag 18 april om 15:00 uur begint de Grand Prix van Italië, die ook nog een hoop andere namen heeft. Zoals de GP Made in Italy, de Emilia Romagna Grand Prix of simpelweg Imola, want dat is het circuit waarop wordt gereden. Favoriet bij de boomakers formule 1 is wederom Max Verstappen. Weet hij dit keer wel het maximale aantal punten binnen te slepen?

Formule 1 GP Emilia Romagna 2021

Na één race in het seizoen 2021 staat Lewis Hamilton op zijn vertrouwde plek: bovenaan. De Britse wereldkampioen kreeg de zege niet cadeau. Het hele weekend, van eerste vrije training en kwalificatie tot diep in de race, was Max Verstappen hem te snel af. Maar de coureur van Red Bull kwam bij een inhaalactie, vlak voor de finish, buiten de baan terecht en moest daardoor, van zijn teambaas nota bene, weer netjes aansluiten achter Hamilton.

Kan Red Bull ook op Imola weer uitdagen?

Maar toch: het Formule 1 seizoen openen met een tweede plek is, gezien de dompers van de afgelopen jaren, al een hele opsteker. Keer op keer begon Red Bull, ondanks stoere taal en gelikte persmomenten, met achterstand aan een nieuwe jaargang van de koningsklasse van de motorsport. Podiumplekken genoeg, dat wel, maar telkens bleek al snel dat het motorvermogen en de wegligging van de Red Bull simpelweg achterliepen op de Mercedes.

De vraag is natuurlijk of Verstappen, en zijn RB16B, het kunstje uit Bahrein kan herhalen op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Hij was in Q3, de beslissende kwalificatiesessie, vier tienden sneller dan Hamilton. Normaliter is die marge precies omgekeerd. Imola is een technisch uitdagende baan met snelle, vloeiende bochten. Rond de start- en finishstreep is er een lang, recht stuk, maar de andere rechte stukken zijn relatief kort.

Formule 1 stand en uitslagen

De actuele WK Formule 1 stand 2023, uitslagen van de races en de WK stand…

Lees meer

Droog weer tijdens GP Italië

Vorig jaar belandde Max Verstappen tijdens de F1 GP Emilia Romagna met nog 20 ronden te gaan op P2, nadat hij Valtteri Bottas had ingehaald. Maar een klapband dwong de Limburger om de race te verlaten. Wat het weer betreft is het zondagmiddag 13 graden. Eerder in de week leek de kans op regen tamelijk groot, boven de 50 procent, maar momenteel wordt een droge middag voorzien boven het circuit.

Red Bull en het kleine broertje Alpha Tauri konden trouwens de afgelopen weken ook makkelijk nog wat finetuning uitvoeren aan de Honda-krachtbron. De fabriek van Alpha Tauri ligt namelijk maar 15 kilometer verwijderd van Imola.

F1 GP Emilia Romagna voorspelling

Lewis Hamilton staat bij de bookmakers op 2.50 genoteerd (dit is een notering voordat de kwalificatie is gehouden), Max Verstappen op 2.25 en zijn teammaatje Sergio Perez noteert 15.00. Wil je het iets veiliger spelen, dan is er de @1.80 op pole position voor Verstappen of de 1.25 op een podiumplaats.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top