Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen na F1 GP Portugal aan de leiding in de WK-stand?

Formule 1 voorspellingen GP Portugal

Zondag 2 mei om 16:00 uur begint de Grand Prix van Portugal op het circuit van Portimao. Het is de tweede keer dat het F1-circus voor een race neerstrijkt op deze baan. Vorig jaar was Mercedes (Hamilton 1, Bottas 2)  hier dominant. Lewis Hamilton en ook de bookmakers Formule 1 weten dat de rollen in 2021 weleens omgedraaid kunnen zijn. “Hun auto is sneller en presteert beter”, zegt hij over Red Bull. Max Verstappen was tot nu toe 90 ronden de raceleider, Hamilton 29.


Formule 1 GP Portugal 2021

Max Verstappen en Lewis Hamilton zijn tot nu toe aan elkaar gewaagd in het nieuwe F1-seizoen. De Britse wereldkampioen staat in de F1 stand slechts 1 puntje voor op de Limburger, die echter wel in beide races over het sterkere totaalpakket leek te beschikken. Nu komt een nieuwe test, want het Portugese circuit kent grote hoogteverschillen en vergt dus veel van de krachtbronnen en het acceleratievermogen.

Blinde bochten circuit Portimao

Ook zitten er zogeheten blinde bochten in: een bocht waarbij je niet vooraf kunt zien welke kant-ie precies op gaat. Natuurlijk weten de coureurs door simulaties en oefenrondjes wel hoe het in elkaar zit, maar het blijft wel lastig om het juiste instuurmoment te bepalen. Ook voor de F1 banden is het een slijtageslag. De vorige jaren had Mercedes regelmatig problemen met het bandenmanagement, al ging het bij de recente race in het Italiaanse Imola op dat gebied vlekkeloos.

Sergio Perez competitief

Wat Max Verstappen ook kan helpen is dat zijn nieuwe teammaatje ‘Chico’ Perez uiterst competitief blijkt. Zo zette hij zijn Red Bull vorig raceweekend doodleuk op P2, een plekje voor de RB-kopman. Dat is in de afgelopen jaren, waarin Max het moest doen met Gasly en Albon als teamgenoten, niet voorgekomen. Dat prikkelt ten eerste Verstappen en zorgt er bovenal voor dat de Red Bulls meer tactische mogelijkheden op zondag krijgen.

Voorspelling F1 GP Portugal

Van het weer hoeven we weinig impact te verwachten. Waren er bij de vorige race nog natte periodes, daar belooft het nu in Portugal droog, zonnig en rond de 19 graden Celsius te worden. Niet te warm, niet te koud, kortom fijn voor de coureurs en teams, maar saai voor de fans die extreme hitte of gladheid wensen.

Max Verstappen is bij de bookmakers favoriet en noteert 2.30 voor een zege, Lewis Hamilton noteert 2.60 en Valtteri Bottas 12.00. Dit zijn de odds voordat de kwalificatie is geweest. Verstappen noteert 1.80 om pole position te pakken en Hamilton 2.90.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top