Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 voorspelling: winnaar GP Spanje vaak wereldkampioen

Formule 1 voorspelling GP Spanje 2021

Zondag 9 mei om 15.00 uur doven de lichten en mogen 20 coureurs aan de Formule 1 Grand Prix van Spanje beginnen. De F1 odds zijn in het voordeel van Hamilton – kan Max Verstappen hem aftroeven en de maximale punten pakken? We gaan het zondag zien. Plek van handeling is het Circuit de Barcelona-Catalunya. De renstallen hebben amper tijd gehad om op adem te komen na de GP van Portugal, want die vond precies een weekje geleden plaats.

F1 Grand Prix Spanje 2021

Spullen inpakken, het vliegtuig in, uitstappen, de boel weer opbouwen, testen, besprekingen… Het zal een hectische week zijn geweest. Voor de rijkere, grotere teams is zo’n schema zonder een weekend pauze makkelijker te verteren dan de kleinere. Ze hebben immers meer personeel in dienst en de allerknapste koppen verzameld.

Circuit Barcelona op kalender gebleven

Dit circuit is een echte klassieker en door stom toeval is hij behouden gebleven. In 2019 zou de laatste race plaatsvinden, want de F1-organisatie en exploitanten van het circuit konen niet tot een deal komen en Barcelona verdween van de F1 agenda. Maar door de pandemie heeft de FOM plekken nodig waar geracet kan worden en zo kwamen ze toch weer bij de Catalaanse hoofdstad uit.

Eerste zege Max Verstappen in Spanje

Max Verstappen bewaart zeer warme herinneringen aan de baan. Hij boekte er in 2016, bij zijn eerste race voor Red Bull, zijn eerste Formule 1 overwinning. Het circuit heeft twee lange stroken waarop inhaalpogingen goede kans van slagen hebben en er zijn twee clusters met lastige, scherpe bochten. De wat meer ervaren coureurs kunnen de lay-out wel dromen, want jarenlang was dit het winterse testcircuit.

Verdere bijzonderheden zijn dat er een kans van zo’n 40 procent op regen is en dat er, in tegenstelling tot de andere grote prijzen in 2021, publiek welkom is. Ongeveer duizend man worden naar binnen gelaten en dat zorgt toch voor een andere, vrolijkere sfeer.

Lewis Hamilton favoriet Formule 1 GP Spanje

Max Verstappen heeft de eerste drie races van dit prille Formule 1 seizoen afgesloten op plek een, twee en twee. Die stabiliteit is heel belangrijk, want dat is de enige manier om genoeg punten bij elkaar te schrapen om kans te blijven maken op de titel. In het verleden had hij een houding van ‘kan ik niet winnen, dan kan ik er net zo goed uit vliegen, dus laat ik maar roekeloos rijden’.

De RB16B van Red Bull is gewaagd aan de W12 van Mercedes. Wel lijkt het erop, dat het team met de vroeger zilvergrijze en nu zwarte bolides zich week in week uit verbetert. En in dat geval is Lewis Hamilton ‘gewoon’ de favoriet voor dit raceweekend in Spanje en de Formule 1 wereldtitel.

Tips voorspelling pole F1 GP Spanje

Lewis Hamilton staat bij de bookmakers voor de zege op 2.10 genoteerd, Max Verstappen op 2.55 en Valtteri Bottas op 8.00. Dit zijn noteringen van voor de kwalificatie en gek genoeg wordt Verstappen gezien als favoriet om pole te pakken met odds van 2.10. Dan tippen we de 2.30 op Hamilton.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top