Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Monaco 2021: Max Verstappen favoriet bookmakers

Wat Wimbledon is bij het tennissen, dat is de Grand Prix van Monaco bij de Formule 1: de race waar de meeste prestige omheen hangt. Het is ‘gewoon’ een van de dik twintig grote prijzen van 2021 en er zijn niet meer punten te vergaren dan bij de andere races, maar het stratencircuit van Monte Carlo spreekt net wat meer tot de verbeelding. Zondag om 15:00 uur begint het spektakel. Tijdens deze GP is Formule 1 wedden interessant, inhalen is vrijwel onmogelijk en wie de pole pakt is de grote favoriet voor de uiteindelijke winst.


Max Verstappen favoriet Formule 1 GP Monaco

Het circuit in Monaco telt 3.337 meter en is daarmee de kortste van het F1-circus. Het is een zeer nauwe baan en de vangrails staan dicht op de weg, waardoor foutjes snel en hard worden afgestraft. Er zijn 18 bochten en inhalen is, en dat is toch een groot nadeel aan deze GP, zo goed als onmogelijk.

Dat maakt de kwalificatie op zaterdag, Formule 1 op tv is er vanaf 14.15 uur, van groot belang. Sta je niet op P1, probeer dan maar eens je door de optocht heen naar voren te werken. Dat kan eigenlijk alleen maar als de coureur voor je zichzelf uit de wedstrijd crasht. Voor veel drivers is dit min of meer de thuisrace, want om fiscale redenen is Monaco hun formele woonplaats.

Circuit Monte Carlo is Red Bull op lijf geschreven

Red Bull kopstuk Max Verstappen heeft tot nu toe geen gelukkige band met zijn thuisrace. Hij werd negende, vijfde, vierde en haalde tweemaal niet de eindstreep – een magere opsomming, gezien de Limburger bij de andere GP’s al 46 keer het podium vond. En dat terwijl juist dit circuit de Red Bull bolide op het lijf is geschreven: downforce is belangrijk, want de bochten moeten relatief langzaam worden genomen, en er zijn geen lange rechte stukken waarop de Mercedes de pk’s open kan draaien.

Odds Max Verstappen

De vrije trainingen, op donderdag, verliepen niet naar wens voor Red Bull. “Voor nu lijkt het een moeilijk weekend te worden”, somberde Max Verstappen na een vierde en derde tijd. De Ferrari’s waren in die twee sessies het snelst. Verstappen mopperde over de boordradio over onderstuur en er zal dus het nodige sleutelwerk plaats moeten vinden. Desondanks noteren de bookmakers de Nederlander als favoriet. Verstappen noteert 2.30, Lewis Hamilton 2.75 en Charles Leclerc 8.00.

De F1 stand 2021 na vier races is dat Lewis Hamilton leidt met 94 punten, Verstappen volgt met 80 punten en Valttero Bottas heeft er 47.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top