Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspelling Formule 1 GP Frankrijk: gaat hitte Mercedes parten spelen?

Voorspelling F1 GP Frankrijk 2021 | Zondag om 15:00 uur begint de Formule 1 Grand Prix van Frankrijk, nadat zaterdag vanaf 15:00 de startopstelling wordt bepaald tijdens de kwalificaties. Red Bull, het team van klassementsleider Max Verstappen, brengt nieuwe Honda motoren mee naar het Circuit Paul Ricard.

Het wordt een tropisch weekend in het zuiden van Frankrijk en dat heeft impact op de prestaties van de motoren. Helaas is dan niet te voorspellen welke teams daar meer en minder problemen mee zullen hebben – al was het de vorige jaren een van de zwakke plekken van Mercedes. De noteringen bij de bookmakers voor het wedden op Formule 1 dit weekend zijn: Lewis Hamilton 2.10, Max Verstappen 2.75, Valtteri Bottas 8.00 en Sergio Perez 11.00.


Voorspelling Formule 1 GP Frankrijk 2021

Formule 1 GP Frankrijk 2021 voorspelling

De weg wordt omgeven door asfalt met rode en blauwe strepen, wat zeker bij shots vanuit de lucht fraaie plaatjes oplevert. Er zijn dus geen hekken of vangrails vlak naast de baan, noch grindbakken, maar een coureur wil toch ook liever niet op die gekleurde delen terecht komen. Het asfalt van die plekken is namelijk zeer ruw en helpen de banden naar de filistijnen.

Lewis Hamilton dominant op circuit Paul Richard

Vergeleken met de twee vorige races in Baku en Monaco telt dit circuit meer lange rechte stukken en snelle bochten. De lengte is 5,8 kilometer per rondje en daarvan worden er 53 gereden. Lewis Hamilton was in 2018 en 2019 zo dominant als maar kan: hij pakte pole en was van start tot finish de leider. Max Verstappen werd in die jaren tweede (dankzij een incident tussen Valtteri Bottas en Sebastian Vettel) en vierde.

Geen ideale baan voor Red Bull / Honda

Zo op het eerste gezicht lijkt het niet het ideale circuit voor zijn Red Bull-bolide, al zal Honda naar Zuid-Frankrijk afreizen met nieuwe motoren. De Japanse fabrikant belooft natuurlijk dat deze krachtbron nog betrouwbaarder en sneller is.

“Het is een snel rondje, de bandenslijtage is iets om daar extra in de gaten te houden. En al die ruimte om je heen maakt het extra vreemd na de afwijkende races die we net hebben gehad”, zegt Verstappen, die tot nu toe dit seizoen 251 rondjes aan kop reed. De rest van de coureurs kwamen samen tot 129 rondjes.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top