Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen favoriet bookmakers Formule 1 GP Stiermarken 2021

Voorspelling Formule 1 GP Stiermarken 2021| Zondag 27 juni 2021 om 15:00 uur begint de F1 Grand Prix Stiermarken in Oostenrijk, op de Red Bull Ring. Het is de thuisrace voor het team van Max Verstappen, die aan de leiding gaat in het Formule 1 wereldkampioenschap.

Max Verstappen favoriet Formule 1 GP Stiermarken 2021

Als er geen freaky incidenten gebeuren zal het wederom een krachtmeting worden tussen Max Verstappen en regerend F1 wereldkampioen Lewis Hamilton. Max Verstappen is  bij de bookmakers favoriet om de race in Spielberg te winnen en krijgt voor het gokken op Formule 1 een notering van 2.10 mee. Lewis Hamilton, normaal met de laagste odds, staat nu op 2.40. Valtteri Bottas noteert 10.00. Dit zijn de noteringen van voor de kwalificaties.

Red Bull troeft Mercedes af

Red Bull heeft drie races op rij gewonnen, dus langzamerhand wordt overtuigend geknaagd aan de Mercedes-dominantie van de afgelopen jaren. Mercedes is nu op allerlei manieren afgetroefd door Red Bull: geklopt op strategie (de twee pitstops op Paul Ricard), geklopt op pure snelheid en geklopt op downforce op de stratencircuits. Hoe gaat de renstal antwoorden?

Red Bull Ring GP Stiermarken kortste circuit op F1 kalender

Het circuit bevindt zich diep in het zuidoosten van het alpenland, in de plaats Spielberg, niet ver van de grens met Slovenië. Een rondje op deze baan duurt maar net iets meer dan 1 minuut en daarmee is de Red Bull Ring het kortste dan wel snelste rondje op het F1 programma van 2021. Max Verstappen won de race in 2018 en 2019.

10 bochten

De Red Bull Ring telt tien bochten en drie DRS-zones. Inhalen is relatief goed mogelijk, vooral in bocht 4. Tussen het laagste en hoogste punt van de baan zit 63 meter hoogteverschil en da’s best fors. Dat stelt hogere eisen aan de motor dan vlakkere circuits. Ook zijn er drie lange, rechte stukken, waarop de motor ook zijn maximale pk’s moet leveren.

Regen in Oostenrijk tijdens Formule 1 Stiermarken

Zou het dan ook nog tropisch heet worden, dan mag je je afvragen of de bolides zo extreem getest worden dat het uitvalbeurten gaat regenen. Maar nee, het lijkt er meer op dat we echte regen krijgen dit raceweekend. Met name tijdens de vrije trainingen en kwalificaties, zondag tijdens de race lijkt de kans op regen wat minder. Dan zal het vermoedelijk rond de 27 graden zijn en windstil: tamelijk warm, maar voor de F1 niet uitzonderlijk. De kans op regen tijdens de GP Stiermarken is momenteel 40%.

Ook volgende week wordt er op de Red Bull Ring geracet, dan onder de naam Grand Prix van Oostenrijk. In 2020 viel Verstappen uit in ronde 11, met elektronische problemen.

 

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top