Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Oostenrijk: wedden dat Max Verstappen weer wint

Winnaar Formule 1 GP Oostenrijk voorspellen | Max Verstappen won de twee vorige races in de Formule 1 en dat was voor het eerst in zijn carrière. Alle kans dat hij de tweeklapper zondag vanaf 15:00 uur bij de Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk uitbreidt tot een hattrick, want team Red Bull heeft momenteel de overhand op Mercedes. Max Verstappen staat bij de F1 bookmakers voor winst op 1.65 genoteerd en Lewis Hamilton op 3.00. Dit zijn odds van voor de kwalificatie op zaterdag. Denk je dat een Mercedes-rijder wint (Hamilton of Valtteri Bottas), pak dan de 2.40.

F1 GP Oostenrijk: hattrick Max Verstappen?

Verstappen won drie van de vorige vier races en zijn teamgenoot Sergio Perez pakte ook zijn eerste zege (ooit), waardoor Mercedes nu vier Grand Prix achter elkaar niet op het hoogste treetje mocht stappen. Dat is in dit zogeheten hybride-tijdperk nog niet gebeurd. Verstappen reed 332 rondjes voorop, Hamilton 122. Inmiddels staat de Limburger op 14 GP-zeges, evenveel als Graham Hill, Jack Brabham en Emerson Fittipaldi.

Mercedes komt nog met upgrades

De vraag is hoe Mercedes gaat reageren op dit verlies van momentum. Het is geen kwestie van even een blik technici opentrekken en nachtenlang sleutelen aan de bolides. Een groot deel van het budget is nodig ter voorbereiding op 2022, als de nieuwe Formule 1 regels ingaan. Simpel gezegd: liever dit seizoen het Formule 1 wereldkampioenschap niet winnen dan in 2022, want wie volgend jaar begint met een achterstand, gaat misschien dat hele nieuwe tijdperk de onderliggende partij zijn. Maar toch, ook Mercedes komt in 2021 nog met upgrades aan de W12, zo laat chief technical officer James Allison weten, zowel qua aerodynamica als krachtbron.

Kans op regen Formule 1 GP Oostenrijk

Er is kans op regen boven Spielberg zondag. Midweeks was het vrij warm in deze Oostenrijkse regio en tegen het weekend trekt er koelere lucht over het circuit. Het zal de lap times sneller maken en de banden slijten dan minder hard, al zullen er vermoedelijk wel twee pitstops nodig zijn, want leverancier Pirelli brengt dit weekend iets zachtere soorten F1 banden mee.

Ook vorige week zondag werd op de Red Bull Ring in Oostenrijk gereden. Vanwege de pandemie was het voor de F1-organisatie wat lastiger om een volwaardige agenda in elkaar te zetten, daarom is wederom gekozen voor twee races binnen een week op dezelfde plek.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top