Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen favoriet Formule 1 GP Bahrein 2021

Zondag 28 maart wordt de eerste Formule 1 Grand Prix van het seizoen 2021 gereden in Bahrein. Het circuit van Sakhir ligt te blinken in de zon en de wereld is er klaar voor. Het moet een seizoen worden waarin er eindelijk weer eens gevochten wordt tussen verschillende teams.

Formule 1 race Bahrein 2021

De race in Bahrein wordt gereden op een circuit dat aan de rand van de woestijn ligt. De eerste dagen worden er altijd gekenmerkt door veel zand op de baan, wat naarmate het weekend vordert en de race dichterbij komt, minder wordt. Maar voor dit jaar zeggen de weersvoorspellingen dat er zondag wind zal staan en dat er daardoor meer zand op de baan zal liggen. En veel zand betekent snellere slijtage van de banden. Bandenkeuze en stuurkunst zijn onder die omstandigheden belangrijkere factoren dan het vermogen en de snelheid van de bolide.

Circuit

Vorig jaar werd Verstappen tweede in Grand Prix Bahrein, het beste resultaat dat hij op deze baan behaalde. Het is een circuit met vier lange rechte stukken waar je veel snelheid kunt maken. De remzones zullen met wind en zand extra zwaar zijn voor de banden en op de middengedeeltes is de neerwaartse druk van belang. De baan telt vijftien bochten en drie DRS-zones.

Voorspellingen F1 GP Bahrein

Max Verstappen is met een notering van 2.40 bij de bookmakers favoriet voor de pole en tevens met 2.40 voor de race. Lewis Hamilton noteert 2.75 voor zowel pole als de race terwijl zijn collega Valtteri Bottas 6.00 voor de pole en 9.50 voor de race heeft staan. Sergio Perez noteert 9.50 voor de pole position en eveneens 9.50 voor de race. Fernando Alonso noteert 17.00 voor een podiumplek tijdens zijn rentree.

Wedden op Formule 1

Wil je bij een van de F1 bookmakers voorspellen welke coureurs het gaan doen dit…

Lees meer

Favorieten Formule 1 seizoen 2021

Het ziet ernaar uit dat dit het jaar wordt waarin Max Verstappen en Lewis Hamilton een felle strijd gaan leveren om de wereldtitel. Hamilton heeft inmiddels zeven daarvan op zak – wie tippen de bookmakers als favoriet?

Testdagen Mercedes

Als we uitgaan van de eerste resultaten met de RB16B, de nieuwe Red Bull, heeft Max Verstappen hele goede kansen. De bolide doorstond alle tests met vlag en wimpel en was razendsnel. Dat kon concurrent Mercedes niet zeggen. De nieuwe W12-Mercedessen van Hamilton en Bottas presteerden tijdens de testdagen niet zoals gehoopt, schoten meer dan eens van de baan en het was voor iedereen duidelijk dat de wagens nog niet voldeden aan de verwachtingen.

De redenen daarvoor zijn nog niet helemaal duidelijk, maar deze lijken toch vooral te maken te hebben met het feit dat er nieuwe regels met betrekking tot de aerodynamica van de wagen zijn doorgevoerd en dat Red Bull daarvoor betere oplossingen heeft gevonden dan Mercedes.

F1 kalender lang genoeg

Inmiddels zijn er twee weken sinds de testdagen verstreken en het wordt spannend of Mercedes de problemen heeft kunnen oplossen. Vorig jaar verliepen de testdagen ook niet heel soepel voor Mercedes, maar op de laatste dag zag het er beter uit. Dat was dit jaar niet het geval, maar dit wordt met 23 races op de F1 kalender het langste seizoen ooit en dus heeft het team nog wel even de tijd om de puntjes op de i te zetten en zich te mengen in de titelstrijd.

Max Verstappen favoriet voor 2021?

De experts verwachten dat het een prachtig seizoen gaat worden waarin er eindelijk weer echte duels worden uitgevochten om de titel, waarvoor niet Hamilton, maar Verstappen wordt gezien als topfavoriet. Op de vraag of zijn auto echt beter is dan die van de andere coureurs, zei Verstappen zelf, “dat hangt af van de stappen die andere teams hebben gezet”. Vooralsnog zijn de odds voor Max Verstappen 3.25 en noteert Hamilton 1.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top