Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 Grand Prix Abu Dhabi: Max Verstappen nog kans op tweede plaats

Zondag om 14:10 uur begint de laatste race van het Formule 1-seizoen 2020. De Grand Prix van Abu Dhabi staat in het teken van afscheid: van het seizoen en vooral ook van diverse coureurs bij hun teams.

F1 Grand Prix Abu Dhabi: Max Verstappen nog kans op tweede plaats

Afscheid met Formule 1 GP Abu Dhabi

Sebastian Vettel rijdt zijn laatste race voor Ferrari, Daniel Ricciardo gaat weg bij Renault (dat zijn naam gaat veranderen in Alpine) en enkele van de kleinere Formule 1 teams zetten meteen maar hun beide coureurs op straat. En Red Bull? Max Verstappen blijft bij de racestal van de energieblikjesfabrikant, maar of Alexander Albon aan mag blijven is hoogst onzeker. Zijn prestaties zijn in elk geval niet waar het team op had gehoopt en allerminst voldoende om een gooi te kunnen doen naar het constructeurskampioenschap, of om Verstappen te kunnen helpen met zijn strijd tegen de twee Mercedessen.

Yas Marina Circuit

De race van Abu Dhabi wordt gehouden op het Yas Marina Circuit, dat geldt als duurste F1-circuit ooit. De 5,554 kilometer en 20 bochten kostten circa 1 miljard dollar. Er worden 55 rondjes gereden en het laprecord is 1.39.283 (Hamilton). Vanaf 2014 ging de overwinning in Abu Dhabi telkens naar Mercedes. Bandenleverancier Pirelli heeft de drie zachtste compounds meegenomen naar de zandbak, want de bandenslijtage is op dit circuit niet al te heftig.

Max Verstappen kan nog tweede F1 2020 worden

Verstappen kan naar plek twee in het Formule 1 klassement jumpen als hij 16 punten meer haalt dan Valtteri Bottas. Dus de Limburger zal minstens op het podium moeten eindigen, en dan moet Bottas erg weinig punten pakken. Echt heel belangrijk is deze strijd trouwens ook niet, want in de F1 telt alleen wie wereldkampioen wordt; we hoeven niet, zoals toen Oranje tweede werd op het WK voetbal 2010, een rondvaart te organiseren voor Max.

Kampioen Lewis Hamilton erbij in Abu Dhabi

Over de kampioen gesproken: Lewis Hamilton, die voor de zevende maal tot de beste is gekroond, is er na een positieve coronatest bij het seizoenstoetje weer bij. Hij heeft een aflopend contract bij Mercedes, maar de verwachting is dat hij bijtekent – waarom zou hij dat niet doen? De records liggen voor het oprapen, want volgend jaar zullen de krachtsverhoudingen niet wezenlijk veranderen, aangezien de regels amper wijzigen, en zoveel teams financieel getroffen zijn door de coronacrisis.

Voorspellingen

Wedden op Formule 1 GP Abu Dhabi | Lewis Hamilton staat voor de zege op 1.36, Valtteri Bottas op 4.50 en Max Verstappen op 6.50. Maar eerst komt de kwalificatie en daarvoor is Hamilton favoriet @1.62.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top