Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

F1 Grand Prix Sakhir: Max Verstappen favoriet voor pole

Het is niet fijn voor wereldkampioen Lewis Hamilton dat hij door een positieve coronatest de Grand Prix Formule 1 van Sakhir mist, maar het geeft zijn teamgenoot Valtteri Bottas en ‘onze’ Max Verstappen de kans om eindelijk weer een race te pakken. De grote prijs van Bahrein begint zondag 6 december om 18:10 uur. Lewis Hamilton wordt vervangen door George Russell.

Max Verstappen

Formule 1 GP Sakhir een na laatste race van seizoen

Nog twee races, dan is het Formule 1 seizoen 2020 van de koningsklasse van de autosport weer over. Hamilton werd zoals verwacht kampioen en kreeg minder tegenstand dan ooit: de Ferrari’s waren in geen velden of wegen te bekennen, in elk geval niet vooraan, en Bottas was wel regelmatig sterk in de kwalificatie, maar liet het op de zondag als vanouds afweten. Red Bull beschikt niet over twee volwaardig presterende coureurs – Gasly werd teruggezet naar Alpha Tauri, Alexander Albon worstelt en het valt te bezien of de Thaise Brit nog bovenkomt.

Max Verstappen kan nog tweede worden

En Verstappen? Het is een seizoen van stilstand voor de Nederlander, die een race won (Silverstone). En eigenlijk van achteruitgang, want de aankondiging van motorleverancier Honda dat het de samenwerking met Red Bull na 2021 verbreekt, betekent dat er weer allerlei ongewenste logistieke en technische issues opgelost moet worden. Misschien dat hij nog als tweede eindigt in de WK Formule 1 stand, maar dat interesseert de Limburger naar eigen zeggen weinig.

Circuit Grand Prix Sakhir kort en spectaculair

Deze grand prix heeft het etiketje Sakhir, een woonwijk in Bahrein, gekregen om hem te onderscheiden van de Grand Prix van Bahrein die vorig weekend werd gehouden. En dat is niet alleen een cosmetische aanpassing, want er wordt ook echt een ander parcours benut, namelijk de buitenbaan. Daardoor ontstaat een korter en spectaculairder traject.

Rondes buitenbaan Bahrein onder de minuut

De rondetijden zullen binnen de minuut liggen en in totaal zullen er 87 rondjes van 3,5 kilometer worden afgelegd. Weinig bochten, dat zint Verstappen natuurlijk niet, die in zijn Red Bull pk’s tekort komt op Mercedes. “We hebben niet de topsnelheid, dus dan houdt het op”, sipt hij. Toch verwacht hij geen saaie race, waarin hij weer in niemandsland ronddobbert. “Zeker aangezien een ronde slechts ongeveer 54 seconden in beslag neemt. Iedereen zal binnen 150 meter van elkaar rijden op de baan. Alle blauwe vlaggen en achterlopers zullen het interessant maken.”

Favorieten Formule 1 GP Sakhir

Voor het wedden op Formule 1 is Max Verstappen, voor de kwalificatie, de favoriet op 2.50, maar verstandiger lijkt het om Valtterti Bottas te kiezen op 2.87. George Russell mag in de bolide van Hamilton zitten en staat op 3.75.

Pole Max Verstappen voor 2.50 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top