Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 race Bahrein: Gaat Max Verstappen eindelijk podium halen?

Formule 1 | Zondag 29 november om 15:10 uur begint de Grand Prix van Bahrein. Max Verstappen slaagde er nog nooit in om bij deze grote prijs het podium te behalen, terwijl hij al vijfmaal deelnam aan de Formule 1-race op het Bahrain International Circuit.

Formule 1 GP Bahrein Max Verstappen

Formule race Bahrein: Gaat Max Verstappen verrassen?

Het circuit in het rijke oliestaatje bevat in het eerste deel lange, rechte stukken en in het tweede deel meer kronkelende passages waar stuurmanskunst belangrijker is dan brute pk. De lengte van de baan is 5,412 kilometer, er zijn 15 bochten en er worden 57 rondjes gereden. Ook volgende week staat op de F1 kalender een race op dit circuit gepland. Dan wordt de lay-out iets aangepast en zullen er nog meer rechte stukken ontstaan. Kortom, wil Verstappen in zijn Red Bull eindelijk weer Mercedes verrassen, dan zal het dit weekend moeten gebeuren.

Minder sterk in tweede helft seizoen

De tweede helft van dit seizoen verloopt voor Max Verstappen aanzienlijk minder sterk en constant dan het eerste deel. Hij begon het jaar met een uitval, maar boekte daarna zes podiumplekken op rij. In de zeven races daarna waren er drie uitvalbeurten en drie podiumplekken. De zesde plek op het natte circuit van Istanbul was zwaar teleurstellend, nadat Verstappen in de vrije trainingen en kwalificaties juist stabiel voor de dag kwam. Hij heeft de reputatie uitstekend uit de voeten te kunnen ‘in the wet’, maar daar bleek even weinig van.

Wereldkampioenschap F1 in de pocket

Mercedes heeft inmiddels de Formule 1 wereldtitel voor Lewis Hamilton en ook de constructeurstitel in de tas. De blik was al half op 2021 gericht en nu dus min of meer helemaal, al zal de renstal natuurlijk niet verzuimen om dit weekend op de toppen van zijn kunnen te presteren. Wel is het mogelijk dat door de accentverschuiving die top nu iets dichterbij die van de concurrenten is komen te liggen.

Strijd om derde plaats

Ferrari is dit seizoen dramatisch naar de middenmoot geduikeld, maar dat betekent niet dat het voor Verstappen of zijn maatje Alexander Albon een eitje wordt om beslag te leggen op plek drie. Op dit circuit kunnen de Racing Point-wagens van Lance Stroll en Sergio Perez wedijveren met de Red Bull en bovendien heeft dat team de punten nodig om derde te worden in de stand om het Formule 1 constructeurskampioenschap.

Voorspellingen Formule 1 GP Bahrein

Wedden op Formule 1? Lewis Hamilton is, voor de kwalificatie is verreden, favoriet voor de dagwinst op 1.42, gevolgd door Valtteri Bottas op 5.00 en Max Verstappen op 7.00. Dit lijkt een geknipt moment voor Bottas om, met een beetje sturing van het team, de winst te pakken, of in elk geval om op pole te beginnen. De Fin op pole noteert 2.85.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top