Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Turkije: Pakt Lewis Hamilton 7de wereldkampioenschap?

Bij de Formule 1 Grand Prix van Turkije, zondag vanaf 11:10 uur, kan Lewis Hamilton voor de zevende keer wereldkampioen worden. Dat zou een evenaring betekenen van het recordaantal van Michael Schumacher. Er is op het Istanbul Park twee uur tijdverschil met Nederland, vandaar deze aanvangstijd.

Formule 1 GP Turkije voorspellingen

Het circuit is in 2005 opgeleverd en staat er goed op bij de Formule 1 teams en coureurs. Toen de F1-organisatie vanwege het coronavirus, en de daardoor geschrapte races, op zoek was naar toevoegingen aan de kalender, kwam het bij Istanbul Park uit. Tussen 2005 en 2011 werden hier jaarlijks races gehouden.

Bochten Istanbul Park

De baan heeft een totale lengte van 5,338 kilometer en telt 14 bochten. De spannendste daarvan ligt direct na de pitstraat en kent een scherpe draai die bovendien ook afdaalt. De meeste bochten moeten op gemiddelde snelheid worden genomen, maar in bocht acht (met een viervoudige knik) gaat juist in de turbostand. De coureurs moeten tegen de klok in rijden.

Lewis Hamilton wereldkampioen F1 in Turkije

Red Bull coureur Max Verstappen heeft het circuit inmiddels zowel op de simulator als te voet verkend en concludeert: “Het is zeker een snelle baan, ik denk dat het een goed circuit is om in te halen. Er zijn zoveel rechte stukken en de bochten zijn vrij breed, dus je kunt er aardig wat verschillende lijnen rijden en dat maakt het altijd interessant is.”

Maar de blik is zondag vermoedelijk niet op Verstappen gericht, zelfs niet als hij de race mocht winnen. Want dit moet het weekend van Lewis Hamilton worden. De Brit pakt de wereldtitel als hij zijn teamgenoot bij Mercedes, Valtteri Bottas dus, voor weet te blijven. Hamilton heeft, in tegenstelling tot onder andere Verstappen, wel ervaring op deze plek. Hij won bijvoorbeeld de race in 2010.

Kansen Max Verstappen Grand Prix Turkije

Het zal zondag vermoedelijk droog blijven boven deze Aziatische zijde van Istanbul. Het wordt rond de veertien graden Celsius, vrij koel voor een F1-race, maar vermoedelijk niet problematisch laag, al zullen de bolides vooral in het begin minder grip ervaren.

Wedden op Formule 1 | Lewis Hamilton staat voor racewinst op 1.45, Valtteri Bottas noteert 4.50 en Max Verstappen 6.50. Dat zijn de noteringen voorafgaande de kwalificatie. Wil je daarop inzetten? Hamilton staat voor pole op bij de bookmakers op 1.70 genoteerd, Bottas op 2.75 en Verstappen op 7.50. Een vrij veilige weddenschap is een plek in de top drie van Verstappen bij de kwalificaties @1.30.

Winst Max Verstappen voor 6.50 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top