Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Bij Formule 1 GP Emilia-Romagna staat weinig meer op het spel

Voorspelling F1 GP Emilia-Romagna

Zondag 1 november om 13:10 uur start de Grand Prix Emilia-Romagna op Imola in Italië en het beste waar racefans op kunnen hopen is een vermakelijke race, want in het wereldkampioenschap Formule 1 zijn de kaarten nu wel geschud. Lewis Hamilton, die vorig weekend het recordaantal race-overwinningen verbeterde (92), is voor 99 procent zeker wederom wereldkampioen. Max Verstappen is van heel veel pech bij Valtteri Bottas afhankelijk om nog tweede te kunnen worden.

Formule 1 GP Emilia Romagna Imola

Formule 1 GP Emilia-Romagna

Er zijn nog vijf races te gaan dit seizoen en de blik is inmiddels ferm op de F1 kalender 2021 gericht. Steeds meer renstallen verschaffen duidelijkheid over de personele bezetting en ook Red Bull zal snel de knoop moeten doorhakken over het wel of niet aanblijven van Alexander Albon. De teamgenoot van Verstappen presteert simpelweg niet adequaat: hij staat achtste in het WK, terwijl een Red Bull-coureurs sowieso in de top zes moet staan, en met het wegvallen van Sebastian Vettel (dertiende!) dus in de top vijf.

Red Bull wellicht door met Honda motor

Voor het blikjesteam wordt 2021 het afscheidsjaar van de samenwerking met Honda. De Japanse motorbouwer stapt voor de tigste keer uit de Formule 1. Red Bull overweegt een licentie te kopen, waardoor het de motoren in eigen beheer mag doorontwikkelen. Het liefst had Max Verstappen natuurlijk ook een Mercedes-krachtbron onder zijn kont gekregen, maar daar werkt de Duitse fabrikant niet aan mee – en Mercedes bedient al genoeg andere teams om eventuele avances van Red Bull krachtens de reglementen af te mogen wimpelen.

Na 14 jaar weer F1 race op Imola

Maar laten we toch even focussen op de Grand Prix van Emilia-Romagna op Imola. Het belooft aangenaam weer te worden, zo rond de 18 graden Celsius en zonnig, en zoals ook vorige weekend in Portugal (Portimão) het geval was, zullen de meeste coureurs dit circuit amper kennen.

Voor een F1-weekend is 18 graden wel een tikje fris, dus het zal weer even zoeken worden naar het juiste bandenmanagement. De laatste Formule 1 race op Imola vond veertien jaar geleden plaats. Het is sowieso geen eenvoudig circuit, want de racebaan is best smal en wordt omgeven met grindbakken. Maak je een schuiver, dan is het meteen klaar.

Geen vrije training F1 op vrijdag in Italië

Om het nog lastiger te maken is de traditionele vrije training op vrijdag opgeschort. Zaterdag is er de eerste en laatste vrije training, anderhalf uur later gevolgd door de kwalificatie.

Voorspellingen Formule 1 bookmakers

Wedden op Formule 1 | Lewis Hamilton staat (voorafgaande de kwalificatie) op 1.45 genoteerd voor de winst, gevolgd door Valtteri Bottas @5.00 en Max Verstappen op @6.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top