Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Portugal: Max Verstappen kijkt uit naar Portimao

Voorspellingen Formule 1 GP Portugal

Zondag om 14:10 uur begint in Portimão de Formule 1 GP van Portugal, of ook wel de Grand Prix van de Algarve. Voor het eerst sinds 1996 wordt in het Zuid-Europese land een race in de koningsklasse van de autosport gehouden. Toen was Estoril de plaats van handeling, nu de Autodromo International do Algarve in Portimao.

Verstappen noteert bij bookmakers 5.00 voor de winst en 1.26 op podiumplaats. Onderaan meer.

Formule 1 GP Portugal circuit nieuw voor alle coureurs

Niemand van de huidige coureurs heeft dus ooit een Formule 1 race meegemaakt op dit circuit. Wel zullen ze veelvuldig in hun simwagen zijn gekropen om alle bochten en rechte stukken van de baan in hun geheugen te prenten.

Wat het circuit onderscheidt zijn de bochten met hoogteverschil en een lang stuk dat eerst omlaag, dan omhoog gaat. En bij bocht tien en elf heeft de coureur doordat de weg omhoog loopt eigenlijk geen zicht op de knik, wat het er natuurlijk niet makkelijker op maakt, zeker gezien het gebrek aan baanervaring.

Max Verstappen kijkt uit naar de race

Downforce en bandenmanagement zijn hier in Portugal van groter belang dan bij de gemiddelde Grote Prijs, dus dat klinkt gunstig voor Red Bull. “De baan zit vol hoogteveranderingen en de layout van het circuit is gewoon heel cool”, weet Max Verstappen, de nummer drie in de Formule 1 stand. “Het is een redelijk technisch, maar snel circuit en ik kijk ernaar uit om erop te kunnen rijden met een F1-wagen.”

Bochten Portimao

F1-analyst Jan Lammers is goed bekend met de baan en hij acht Verstappen kansrijk. “Een van de sectoren op het circuit bestaat uit alleen maar combinatiebochten. Hoe je de ene bocht uitkomt, bepaalt hoe je de ander aansnijdt. Daar komt een flink stukje plaatsbepaling en tempoverdeling bij kijken”, legt hij uit.

Lewis Hamilton en Mercedes weer favoriet

Maar Mercedes is natuurlijk ook bij deze race de favoriet, al heeft het team aangekondigd dat er dit seizoen geen updates en upgrades meer voor de bolides worden ontworpen en geïmplementeerd.

Hamilton wordt toch wel kampioen en de constructeurstitel is nu al zo goed als zeker, dus het vizier kan op de F1 kalender 2021 worden gericht. Dat geeft Verstappen en Red Bull wel de kans om dichterbij te kruipen. Bij de vorige race, op de Nürburgring, leek hij even pole te pakken en in de race bleef hij opvallend dichtbij Hamilton (4,4 seconden).


Wedden op Formule 1 | Lewis Hamtilon staat voor de dagzege op 1.50 genoteerd, Valtteri Bottas op 4.75 en Max Verstappen op 5.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top