Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 Grand Prix Eifel: regen en kou op Nürburgring 2020

Zondag 11 oktober om 14:10 uur start de elfde grand prix van het Formule 1-seizoen en de plaats van handeling is de Nürburgring. Voor de gelegenheid wordt deze F1 race omgedoopt tot de Grand Prix Eifel, de Duitse regio waarin het circuit ligt. En aldaar kan het tijdens de race weleens erg nat worden.

1.30 op podium Max Verstappen en 4.00 op winst. Onderaan meer.

Formule 1 Grand Prix Eifel: regen en kou op Nürburgring 2020

Formule 1 GP Eifel wordt nat en koud

Bandenleverancier Pirelli heeft alle meteorologische data vergaard en acht de kans groot dat de tien teams alle vijf soorten F1 banden nodig zullen hebben, dus inclusief de regenbanden. De temperatuur zal ook voor een F1-race erg laag liggen, zo tussen de 5 en 10 graden Celsius, terwijl het racecircus normaal de agenda zo plant, dat races plaatsvinden in oorden waar het op dat moment zomers weer is.

Nürburgring ligt Max Verstappen beter

De Nürburgring heeft een lengte van 5,1 kilometer en telt 16 bochten, die bijna allemaal in de hoogste versnelling genomen kunnen worden. Daarnaast zijn er twee lange rechte stukken.Ten opzichte van Sochi zou dit circuit Red Bull iets beter moeten liggen en aldaar bleef Max Verstappen in het spoor van winnaar Valtteri Bottas, al was het ook zo dat Lewis Hamilton na een tijdstraf niet meer mee kon doen om de dagzege.

Slecht nieuws voor Red Bull: Honda weg uit F1

Overigens kwam er deze week groot en ingrijpend nieuws rondom Red Bull: motorleverancier Honda stapt na 2021 uit de Formule 1. De renstal moet dus op zoek naar een andere krachtbron. Dat zorgt voor onrust, onzekerheid en ook weer vertraging. Want met welke leverancier ook een deal wordt gesloten, die samenwerking vergt de nodige tijd om te stroomlijnen. Zo langzaamaan rijst de vraag of Verstappen, ondanks een contractverlenging eerder dit jaar, niet beter kan proberen om in een Mercedes terecht te komen.

Thuisrace Vettel: vrezen dat het niets wordt in Ferrari

Ondertussen blijft het beschamend slecht gaan bij Ferrari, dat nu zes races op rij niemand op het podium wist te krijgen en het in die periode moest doen met een zesde plek van Charles Leclerc als hoogtepunt. Vettel maakt een inktzwart drama van zijn afscheidsjaar bij de Italiaanse equipe: hij staat dertiende in het wereldkampioenschap Formule 1. Dertiende – van de 21. Dit wordt zijn thuisrace, maar te vrezen valt dat er weer een spin, technisch probleem of door een mislukte kwalificatie hopeloze race aan zit te komen.

Voorspelling F1 Grand Prix Eifel

Wedden op Formule 1 |Lewis Hamilton is (voordat de kwalificaties plaastvinden) de favoriet op 1.43, gevolgd door Valtteri Bottas op 4.00 en Max Verstappen op 5.50. Een aardige categorie om op te betten is ‘eerste uitvaller’. We tippen natuurlijk brokkenpiloot Romain Grosjaen, met 8.00 toch een onweerstaanbare notering.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top