Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Circuit Sotsji ideaal voor Mercedes | Odds favorieten Formule 1 GP Rusland

Formule 1 GP Rusland | Zondag om 14:10 uur gaan de lichten uit bij de F1 Grand Prix van Rusland te Sotsji, een circuit waarop Max Verstappen nog nooit het podium behaalde. Gaat dat, na de twee uitvalbeurten in de laatste twee races in Italië, veranderen voor de Nederlandse coureur van Red Bull?

Circuit Sotsji ideaal voor Mercedes | Odds favorieten Formule 1 GP Rusland

Formule 1 GP Rusland: punten voor Max Verstappen?

Voor het Italiaanse tweeluik kon Verstappen nog dromen van een titelstrijd. Maar terwijl hij precies nul punten vergaarde, liep Lewis Hamilton gigantisch uit in het Formule 1 klassement. Ook die andere Mercedes-rijder, Valtteri Bottas, passeerde hem en pakte plek twee in de Formule 1 stand van hem af. Tweede worden – dat is voor Max Verstappen nu het doel voor de rest van 2020.

Die missie zal dan wel hier in Sotsji direct tot puntenwinst op de Fin moeten leiden, maar het circuit is duidelijk in het voordeel van Mercedes, dat nu eenmaal meer pk’s uit de krachtbron weet te peuren. Het circuit dat deels over bestaande wegen voert, heeft een lengte van 5,8 kilometer en is vooral opgebouwd uit lange, brede wegen.

Circuit Sotsji perfect voor Mercedes

Het lijkt een realistisch doel om eindelijk eens op het Sochi Autodrom in de top drie te rijden. Nu de beide Ferrari’s al de grootst mogelijke moeite hebben om P3 van Formule 1 kwalificaties te halen, heeft Verstappen eigenlijk geen echte concurrent voor de derde plaats. En Mercedes heeft op dit powercircuit sinds het in 2014 op de F1 kalender kwam geen concurrent voor de zege: jaar in jaar uit wint het team hier.

Record Lewis Hamilton

Voor Hamilton kan het een bijzonder weekend worden: de Brit staat op 90 Grand Prix zeges en kan in Rusland het record van Michael Schumacher evenaren. Bottas pakte echter in 2017 hier de zwart-wit-geblokte vlag en had eigenlijk in 2018 ook moeten winnen, maar teamorders staken daar een stokje voor.

Tot slot kunnen de banden, en vooral de slijtage daarvan, in Sotsji een rol gaan spelen. Leverancier Pirelli levert voor het eerst dit jaar zijn allerzachtste soort (C5) en het lijkt zondag ook tamelijk warm te gaan worden rondom het circuit, zo rond de 30 graden Celsius. Daar staat tegenover dat het ontwerp van het circuit niet extreem veel van de banden vergt.

Wedden Formule 1 GP Rusland

Wedden op Formule 1: Lewis Hamilton is bij de bookmakers (voordat de kwalificaties zijn geweest) de favoriet op 1.47, gevolgd door Valtteri Bottas op 4.25 en Max Verstappen op 7.50. Dat Ferrari wel heel diep is gezonken merk je aan de notering voor een podiumplek voor Sebastian Vettel: 34.00!

Wel of geen safetycar? Ja: 1.40 x de inleg, nee @2.75

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top