Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 Grand Prix van Toscane is 1000ste race Ferrari

Zondag om 15:10 uur begint de Formule 1 Grand Prix van Toscane, de tweede race op rij in Italië en de eerste keer ooit op dit circuit. Het wordt de duizendste grote prijs in de geschiedenis van Ferrari, al zal het team vermoedelijk daar niet al te veel kabaal over maken – het gaat hondsberoerd met het knalrode team. In de Formule 1 stand om het constructeurskampioenschap staat de ‘prancing horse’ na acht races op de beschamende zesde plaats.

Formule 1 Grand Prix van Toscane is 1000ste race Ferrari1000ste race Ferrari tijdens F1 GP Toscane

Zeg je F1, dan zeg je Ferrari: het Italiaanse team stond al bij het eerste officiële Formule 1 wereldkampioenschap in 1950 aan de start. De Scuderia bevinden zich echter op een van de allerlaagste punten die in die afgelopen zeventig jaar zijn bereikt. In de afgelopen drie races bleek een zevende plek het hoogst haalbare.

Het team reed weliswaar al jaren in de schaduw van het oppermachtige Mercedes, maar grossierde wel in podiumplekken en af en toe een zege. Nu leverden slechts twee van de zestien kansen een podiumplek op. Sebastian Vettel, viervoudig wereldkampioen, moet het doen met tweemaal een tiende plek en bleef verder telkens buiten de punten.

Eerste Formule 1 race op Mugello

Alleen al om te zien wat alle aandacht vanwege het jubileum met Ferrari doet is het boeiend om dit raceweekend te volgen. Maar natuurlijk ook om kennis te maken met het circuit Mugello. Max Verstappen kent de baan niet alleen van de racesimulator, hij heeft er inmiddels ook (niet competitief) rondgereden. “Het is een uniek circuit en niet echt gelijk aan een andere baan op de F1 kalender. In een Formule 1-auto gaat het supersnel en dat is de voornaamste factor waar we rekening mee moeten houden”, concludeert hij – wat trouwens ongunstig nieuws is, want zijn Red Bull moet het hebben van bochtigere circuits.

F1 voorspellingen Grand Prix Toscane

Verstappen beleefde weinig lol aan het knotsgekke afgelopen raceweekend, waarin hij met motorproblemen uitviel, Lewis Hamilton een pitstraf kreeg, de safety car tweemaal op de baan kwam en uiteindelijk Pierre Gasly met de zege aan de haal ging. Ook was dat de eerste keer dat teams bij de kwalificaties geen speciale motorinstelling mogen benutten. Kortom, ze moeten dan met dezelfde instellingen rijden als op zondag bij de race. De hoop was dat Mercedes minder dominant zou zijn, maar bij de kwalificaties bleek daar in elk geval niets van.

Lewis Hamilton favoriet

Wedden op Formule 1 | Lewis Hamilton staat bij de bookmakers voor de zege op 1.51 genoteerd, Valtteri Bottas op 5.25 en Max Verstappen op 6.50. En Gasly dan? Bookies snappen ook wel dat de vorige Italiaanse race een freak result opleverde en zetten de Fransman voor de zege op 81.00.

De Ferrari’s komen er niet aan te pas. Een zege Leclerc levert bij bookmakers 101.00 x de inzet op en Vettel 151.00. Een podiumplaats noteert respectievelijk 13.00 en 21.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top