Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 Grand Prix Italië: Bij kwalificatie geen party mode meer

Bij de Formule 1 grand prix Italië op Monza (zondag vanaf 15:10 uur) zal geen gebruik worden gemaakt van de kwalificatiemodus van de automotoren. De FIA heeft de zogeheten party mode, waarbij het motorvermogen helemaal open wordt geschroefd, per direct verboden.

Einde party modus in F1 GP Italië 2020

Je kunt je voorstellen dat de grootste teams, met de hoogste budgetten en de knapste technische knoppen, meer uit hun party modus halen dan de kleintjes. Mercedes heeft sowieso een krachtigere motor met meer pk’s dan Williams en Mercedes kan tijdens de F1 kwalificaties onbevreesd zijn coureurs met (bijna) 100% motorvermogen het circuit op sturen. Bij Williams gaan de billetjes dan toch samenknijpen uit angst dat de motor ploft, en dus stellen ze de motor wellicht lager in dan 100 procent.

Mercedes wint en verliest wat

Wereldkampioen Lewis Hamilton schat in dat Mercedes door de maatregel iets van zijn voorsprong in kwalificaties zal inleveren, maar juist terrein wint qua ‘race pace’. Dat is het motorvermogen tijdens races, als de motor het honderden kilometers vol moet houden.

Formule 1 Grand Prix Italië: Bij kwalificatie geen party mode meerBetere startplek voor Red Bull

Red Bull is grote voorstander van de ban en pleitte daar dan ook voor bij de FIA. Het verband tussen gridpositie en het uiteindelijke resultaat is in de F1 nu eenmaal erg stevig en lijkt, door gebrek aan inhaalmogelijkheden en allerlei Formule 1 regels, alleen maar toe te nemen. Dus een betere startplek is een must voor Red Bull, willen ze echt strijden om het wereldkampioenschap.

Max Verstappen op Monza nooit beter dan 5de

Monza is een F1 circuit waarop de verschillen in motorkracht trouwens erg duidelijk naar voren komen. De lengte is circa 6 kilometer en daarin zijn elf bochten verwerkt, waardoor er behoorlijk veel lange rechte stukken zijn. De race duurt meestal zo’n 75 minuten, wat het een van de kortste grand prix’ op de F1 kalender maakt.

Mercedes won vijf van de zes vorige races alhier, terwijl Max Verstappen nooit verder kwam dan plek vijf. Dat hangt samen met het besluit van Red Bull dat Monza koos als moment om van motor te wisselen, wat dan weer een gridstraf opleverde.

Voorspellingen Formule 1 GP Italië

Wedden op Formule 1 | Lewis Hamilton is momenteel, voor de kwalificaties zijn gehouden, favoriet voor de zege op 1.50. Valtteri Bottas staat bij de bookmakers op 5.00 en Max Verstappen op 5.50. Geloof je in een enorme opleving van Ferrari, pak dan een podiumplek voor Charles Leclerc @41.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top