Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Max Verstappen gaat Formule 1 GP België niet winnen

De Formule 1 Grand Prix van België geldt voor Max Verstappen als zijn thuiscircuit, aangezien hij opgroeide nabij de grens met onze zuiderburen en daardoor vaak op Spa-Francorchamps te vinden was. Hij wist de F1 GP aldaar nog niet te winnen en zal het zondag als om 15:10 uur de race begint zonder oranjefans moeten stellen. De kwalificatiesessies op Spa vinden zaterdag van 15:00 tot 16:00 plaats.

Max Verstappen gaat Formule 1 GP België niet winnen

Formule 1 GP België 2020 ideaal voor Mercedes

Spa-Francorchamps heeft een lengte van meer dan zeven kilometer en geldt daarmee als een van de langste F1-circuits. En ondanks die lengte zijn er negentien bochten, wat dan weer relatief weinig is, kortom: er zijn veel rechte stukken. Hoe meer die er zijn, hoe gunstiger het is voor teams met de hoogste topsnelheid. Dan denk je onmiddellijk aan Mercedes.

Stand

Het team won als vier F1 races dit seizoen en Hamilton lijkt op weg naar een zevende titel in het wereldkampioenschap Formule 1. De Brit heeft 132 punten in de Formule 1 stand, Verstappen volgt met 95 punten – en stond heel netjes in vijf van de zes races op het podium. Was hij bij de seizoensopening niet uitgevallen, dan had hij wat meer hoop kunnen hebben op een echte strijd om de wereldtitel.

Na F1 Spa gedaan met Party Mode

Dit wordt de laatste Grand Prix waarbij teams bij de kwalificaties hun motors anders mogen afstellen dan in de race. Dat zit zo: in de F1 kwalificatie hoeft een coureur maar een of hoogstens twee rondjes achter elkaar op volle snelheid af te leggen. Dan kan de motor op (bijna) honderd procent vermogen worden afgestemd. In de race kan dat niet: dan wordt de krachtbron opgeblazen. Het is binnenkort over en klaar met die ‘party mode’.

Max Verstappen gaat niet winnen op Spa

Verstappen verwacht niet dat hij weldra ineens keer op keer pole position zal grijpen maar heeft nog wel de hoop dat het gat in de kwalificaties iets kleiner wordt. Over winnen op Spa is hij ook niet hoopvol: “Er zijn veel lange rechte stukken. Het is hier sowieso moeilijk om een balans met de downforce te vinden.”

In de afgelopen jaren was kwalificeren hier in de Ardennen trouwens geen makkelijk voor klusje voor Verstappen. In de afgelopen drie jaar begon hij vanaf P5, P7 en P5. Nu de Ferrari’s niet vooruit te branden zijn lijkt hij in elk geval verzekerd van minstens P3. Maar Racing Point en zijn coureurs Sergio Perez en Lance Stroll kunnen roet in het eten gooien.

Voorspellingen F1 België

Wedden op Formule 1 België | Lewis Hamilton staat bij de bookmakers voor de zege op 1.52, Max Verstappen noteert 4.25 en Valtteri Bottas 4.50. Wil je een hogere notering, neem dan de 5.50 op een podiumplek voor Charles Leclerc.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top