Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Spanje: De kansen van Max Verstappen in Barcelona

De Formule 1 Grand Prix van Spanje op het Circuit de Barcelona-Catalunya begint zondag om 15:10 uur. De kwalificatiesessies vinden zaterdag plaats tussen 15:00 en 16:00 uur en zijn zoals gewoonlijk is opgedeeld in drie series, met de resterende tien coureurs in de derde en laatste. Onderaan de voorspellingen voor de race.

Hoe laat begint Formule 1 GP Emilia-Romagna

Formule 1 GP Spanje 2020

Het wordt de zesde race van het F1 seizoen 2020, dat op dit moment 13 raceweekenden zal tellen, maar wie weet wordt dat aantal nog uitgebreid. Wereldkampioen Lewis Hamilton is de leider in het klassement met 107 punten, Max Verstappen scoorde in vijf van de zes races een podiumplek en staat tweede met 77 punten, Valtteri Bottas is derde met 73 punten.

Winst door uitstekend bandenmanagement

Alle andere coureurs, waaronder de twee van Ferrari, komen er in de Formule 1 stand amper aan te pas. Alleen Charles Leclerc (tweemaal) en Lando Norris (eenmaal) hebben een keer het podium bestegen, voor de rest blijft het een droom. En Verstappen wist vorig weekend op Silverstone (Engeland) dan eindelijk de Mercedes-hegemonie te doorbreken. Niet dat zijn Red Bull ineens meer motorvermogen of betere wegligging heeft dan de Mercedes, maar hij greep de zege op basis van een slimme tactiek (starten op banden die hij pas later hoefde te vervangen dan de softs van de concurrentie) en feilloos bandenmanagement.

Inhalen lastig op F1 circuit Barcelona

Ook in Spanje wordt bandenmanagement een issue. Het circuit is 4,665 km lang en gaat 66 keer rond worden gereden. Er zijn 16 bochten een groot deel daarvan kan op hoge snelheid worden genomen en er zijn enkele blinde bochten: door de hoogteverschillen op het circuit is het erg lastig om vooruit te kijken. De twee DRS-zones moeten inhalen iets makkelijker maken, maar al met al is dit een circuit waarop dat tamelijk lastig blijft.

Laatste F1 kwalificaties met quali mode

Komende zondag wordt het evenals afgelopen zondag tijdens de race rond de 30 graden Celsius. Zal Mercedes lering hebben getrokken uit de bandenproblemen die dit seizoen al vaker de kop opstaken? Veel zal afhangen van de Formule 1 kwalificaties en op dat punt heeft de Red Bull eerder terrein verloren dan gewonnen op de Mercedes ten opzichte van vorig seizoen.

Kwalificatie volgende race wordt boeiend

Heel interessant is dan ook dat de bond FIA heeft besloten dat dit weekend het laatste weekend is waarin teams hun zogeheten kwalificatiemodus mogen gebruiken. Die ‘quali mode’ is een opgevoerde instelling van de motor, waardoor die er gedurende 1 rondje alle power en pk’s uit kan persen. Tijdens de race is dat onverantwoord – de motor zou dan ploffen. Die modus, die ook wel ‘party mode’ wordt genoemd, lijkt bij Mercedes veel sterker dan bij pakweg Red Bull. Dat wordt bij de komende GP, in België, dus op voorhand een zeer boeiende kwalificatieserie.

Voorspelling Formule 1 GP Spanje

Wedden op Formule 1 | Lewis Hamilton staat momenteel, nog voor de kwalificaties, bij de bookmakers op 1.61 genoteerd om de race te winnen. Valtteri Bottas noteert 4.50, Max Verstappen ook 4.50. Denk je dat een van deze drie de finish niet haalt, pak dan de 5.50 op een podiumplek voor Charles Leclerc.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top