Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1: weer podium Max Verstappen tweede GP Groot-Brittannië?

Na een sputterend begin van het vertraagde Formule 1-seizoen, waarbij Max Verstappen in de openingsrace uitviel, heeft de kopman van Red Bull Racing drie podiumplekken achter elkaar gescoord. Rekt hij die reeks dit weekend bij de tweede F1 grand prix van Groot Brittannië op naar vier? De tweede race op Silverstone gaat zondag om 15:10 uur van start. Onderaan de favorieten bij de bookmakers.

Formule 1: weer podium Max Verstappen tweede GP Groot-Brittannië?Formule 1 70th Anniversary Grand Prix

Deze grote prijs is omgedoopt tot ‘70th Anniversary Grand Prix’. Waarom die feestelijke naam? Dat hangt samen met het allereerste wereldkampioenschap Formule 1: dat vond plaats in 1950, oftewel zeventig jaar geleden. Dat seizoen werd geopend op Silverstone, het circuit waar het circus nu ook is neergestreken. Quiz-vraagje: wie werd de allereerste wereldkampioen? Antwoord: Alfa Romeo-coureur Giuseppe Farina.

Tweede race GP Groot Brittannië identiek

Los van die andere benaming verandert er dit weekend niets ten opzichte van vorig weekend, toen de eerste van de twee GP’s van Groot-Brittannië werd verreden. De baan telt nog steeds 52 ronden en heeft immer een lengte van 5,891 kilometer. En dat is niet grappig bedoeld, want in bijvoorbeeld de Formule E wordt ervoor gekozen om bij meerdere races op één baan achter elkaar wat wijzigingen aan te brengen in de bochten of zelfs rijrichting.

Max Verstappen in F1 enige ‘bedreiging’ voor Mercedes

Het wordt de vijfde race van het seizoen en de dominantie van Mercedes is verstikkender dan ooit, aangezien nu Ferrari is weggevallen als concurrent. Blijft over: Max Verstappen, die evenals Lewis Hamilton en Valtteri Bottas van Mercedes na drie van de vier races op het podium stond. Hij heeft 36 punten minder dan Hamilton en kijkt tegen een gaatje van zes punten richting de Fin aan.

Warm op Silverstone dit weekend

Deze zondag zal het aanzienlijk warmer zijn op Silverstone dan vorige week. Dat kan zeker in Max’ voordeel werken. Waarom? Omdat, zoals we vorige race zagen, Mercedes nog steeds problemen heeft met zijn bandenmanagement: Bottas viel na een kapotte band ver terug, Hamilton overkwam hetzelfde maar wist nog net te winnen (met vijf tellen voorsprong).

Verstappen blijft er monter onder: “Ik snap ook niet dat andere mensen denken dat ik enorm gefrustreerd ben of zo. Ik zit nog steeds in een goede positie, het is bijvoorbeeld veel beter dan wat achteraan meehobbelen”, zo lijkt hij te refereren aan Ferrari.

Pirelli neemt zachtere banden mee

De F1 banden zullen sowieso sneller gaan slijten, want bandenleverancier Pirelli neemt zachtere compounds mee naar deze 70th Anniversary Grand Prix. Die leveren meer grip op, maar moeten ook eerder worden vervangen. Momenteel is de weersverwachting voor zondagmiddag 30 graden Celsius.

Wedden tweede Formule 1 GP Groot Brittannië

Lewis Hamilton is bij de bookmakers (op dit moment voor de kwalificaties) favoriet voor de dagzege @1.40, gevolgd door Valtteri Bottas op 4.25 en Max Verstappen op 8.00. Charles Leclerc zal er als de kippen bij zijn als een van die drie iets overkomt, dus we tippen de 5.00 op een podiumplek van de Monegask.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top