Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Grand Prix Groot-Brittannië: Mercedes domineert meer dan ooit

Zondag 2 augustus gaat om 15:10 uur de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië van start. De kwalificaties op Silverstone zijn zaterdag van 15:00 tot 16:00 uur.

Mercedes domineert Formule 1 meer dan ooit

Het Formule 1 seizoen 2020 van de koningsklasse van de autosport is drie races onderweg en de dominantie van Mercedes is nog groter dan in de afgelopen jaren. Dat komt ook door het wegvallen van Ferrari als bedreiging – de rode bolides moeten beschamend genoeg vechten om een plekje in het middenveld. En Red Bull, met Max Verstappen en Alexander Albon als coureurs, kan ook nog geen vuist maken.

Grand Prix Silverstone niet ideaal voor Red Bull

Kijken we naar de Formule 1 stand tot dusver, dan heeft Mercedes al 121 punten bij elkaar gescheurd en vijf van de zes beschikbare podiumplekken opgeëist. Red Bull volgt met 55 punten en Ferrari moet het met 27 stuks doen. Zelfs McLaren en Racing Point deden het tot nu toe beter dan de ‘prancing horse’. Voor Red Bull lijkt de Grand Prix Groot-Brittannië op Silverstone niet de beste plek om een inhaalrace in te zetten. Het circuit is de Oostenrijkse wagen (met Japanse Honda-motor) niet op het lijf geschreven.

Grand Prix van Groot-Brittannië

Silverstone staat sinds 1986 non-stop op de F1-kalender en de huidige lay-out is sinds 2011 ongewijzigd. De totale lengte is 5,891 kilometer, verdeeld over achttien bochten en vier lange stukken.

Hamilton heeft vijf van de vorige zes races alhier gewonnen, om aan te geven dat Silverstone weinig obstakels herbergt voor Mercedes, dat als je al zwakke punten aan moet wijzen, relatief veel moeite heeft met racebanen op hoogte of heel warme omstandigheden. Daarvan is dit weekend geen sprake. Zondagmiddag is het circa 22 graden Celsius.

Laaste kans Max Verstappen jongste kampioen F1

De 22-jarige Verstappen stond sinds hij in 2015 in de F1 debuteerde nog maar eenmaal op het podium na de Britse grote prijs. “Silverstone is een heel mooi circuit om te rijden, een met waanzinnig snelle bochten. Je moet de juiste vleugelafstelling hebben en voor de langzamere bochten wil je natuurlijk meer downforce en grip hebben”, zegt hij op zijn website.

Dit jaar is zijn laatste kans om de jongste wereldkampioen ooit te worden. Hamilton heeft nu 30 punten meer – en een zege levert 25 punten op. Dat is dus nu al een tamelijk grote kloof, zeker gezien de Mercedessen zo ongeveer nooit uitvallen en altijd punten vergaren.

Voorspellingen F1 Grand Prix Silverstone

Vorig jaar werd Verstappen vijfde in Engeland, nadat hij rondenlang met Charles Leclerc (Ferrari) streed om de derde plek. Diens teamgenoot Sebastian Vettel kegelde Verstappen met een late uitremactie van de baan. Tenzij de Ferrari’s zich drastisch weten te verbeteren, zullen ze achter Verstappen starten en hem vermoedelijk niet meer hinderen.

Wedden op Formule 1 | Lewis Hamilton staat bij de bookmakers momenteel (voor de kwalificaties) voor winst genoteerd op 1.50, Valtteri Bottas op 4.00 en Max Verstappen op 10.00. We tippen dat Hamilton een betere kwalificatieplek bemachtigd dan Bottas @1.40.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top