Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 Grand Prix van Hongarije: Dicht Max Verstappen het gat?

De eerste twee GP’s van het Formule 1 seizoen hebben laten zien dat Mercedes nog steeds domineert. De zilverpijlen laten geen enkele zwakte zien. Ferrari is enorm teruggevallen. En Red Bull dan, het team van Max Verstappen? Er is, zoals we elke seizoensstart vaststellen, genoeg potentie maar inmiddels moet er weer een achterstand ingelopen worden.

F1 GP Hongarije voorspellen: wordt het Verstappen of Leclerc?

Formule 1 GP Hongarije: technisch parcours

Laten we beginnen met wat huishoudelijke mededelingen. De vrije trainingen worden vrijdag 17 juli afgewerkt, de kwalificatie begint zaterdag om 15 uur en duurt tot 16 uur. De race is zondag 19 juli vanaf 15:10 uur. De Hungaroring staat bekend als een technisch parcours. Dat houdt in dat er niet zoveel rechte stukken zijn, dus brute motorkracht is minder relevant. Het gaat op dit circuit meer om de wegligging in de bochten. Er is weinig plek om in te halen, wel zijn er voldoende uitloopstroken waardoor een foutje niet direct einde race betekent.

Eerste pole Max Verstappen op Hungaroring

Hamilton is recordhouder qua totaal aantal overwinningen hier: zevenmaal. Hij sloeg ook in 2018 en 2019 toe. Vorig jaar behaalde Max Verstappen echter in Formule 1 GP Hongarije wel de eerste pole position van zijn loopbaan en hij hield die P1 tot vier ronden voor de finish vast, om uiteindelijk tweede te worden. Ferrari-coureur Sebastian Vettel legde beslag op P3.

Momenteel gaat het beroerd met de Duitser en zijn teammaatje Charles Leclerc. De Ferrari-fabriek lag vanwege de coronacrisis langer plat dan bij concurrerende teams en de Ferrari’s zijn door die achterstand in ontwikkeling momenteel niet vooruit te branden.

Voorspelling F1 Grand Prix Hongarije

“Misschien wordt het weer een belangrijke factor en kan er chaos ontstaan”, zei Verstappen donderdag hoopvol. “In langzame bochten zijn we gelijk aan Mercedes, we verliezen alleen nog in de snelle bochten en de rechte stukken.” Zondagmiddag is het rond de 26 graden Celsius rond de racebaan en de luchtvochtigheidsgraad ligt dan rond de 50 procent. Als het al gaat regenen, gaat het om een hele kleine hoeveelheid. Regen tijdens de kwalificatiesessie is waarschijnlijker.

Wedden op Formule 1 | Momenteel (voor de kwalificaties) staat Lewis Hamilton bij bookmakers voor de zege genoteerd op 1.68, Valtteri Bottas op 4.50 en Max Verstappen ook op 4.50. We gaan voor een ludiekere bet: Leclerc finisht hoger dan Vettel @1.55.

Leclerc finisht beter dat Vettel voor 1.55 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top