Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Kansen en odds Max Verstappen in F1 GP Stiermarken

Max Verstappen vertrekt vandaag bij de tweede Formule 1 Grand Prix van Oostenrijk – Stiermarken vanaf P2, wat evenals bij de race van vorige week het geval was. Ditmaal pakte niet Valtteri Bottas, maar Lewis Hamilton van Mercedes pole position.

De race begint zondag 12 juli om 15:10 uur Nederlandse tijd. Wie de bookmakers als favorieten voor de winst aanmerken kun je nagaan op de pagina Wedden op Formule 1. Een zege van Max Verstappen levert een verdrievoudiging van je inzet op, een podiumplaats lijkt zeer reëel.

Kansen en odds Max Verstappen in F1 GP Stiermarken

Formule 1 Grand Prix Stiermarken

De drie kwalificatiesessies vonden onder natte omstandigheden plaats. Vandaag is het naar verwachting weer droog. Voor Ferrari was het net als bij de eerste editie van deze GP van Oostenrijk kwakkelen geblazen: Charles Leclerc bleef steken in Q2 (P11), Sebastian Vettel moet het doen met P10.

Vorige week Mercedes top

Het vertraagde en ingekorte Formule 1 seizoen 2020 is voor de twee mannen die velen aanwijzen als hoofdrolspelers van deze jaargang niet naar wens begonnen. Wereldkampioen Lewis Hamilton maakte vorige week de nodige foutjes, leek nog wel op weg naar plek twee, maar werd door een tijdstraf teruggezet naar plek vier. En Max Verstappen viel al in de elfde ronde uit en even later begaf ook bij zijn Red Bull-collega Alexander Albon de krachtbron het.

De race van vorig weekend heeft ons geleerd dat de Mercedessen ongenaakbaar zijn qua snelheid op de rechte stukken. Of de auto ook bij zeer hoge temperaturen nog optimaal presteert zullen we pas later dit seizoen ontdekken – net als vorige week is het in Oostenrijk vrij mild weer, zo rond de twintig graden Celsius.

Ferrari middenmoter

En voor Ferrari is zijn die paar dagen tussen de races door vermoedelijk veel te kort om de zwakheden te verhelpen. Plots lijkt het team met het kenmerkende paardenlogo geen topper meer, maar een middenmoter. Dat Charles Leclerc zich bij de eerste F1 GP van Oostenrijk toch nog naar de tweede plek worstelde hing vooral ook samen met de pech bij en foutjes van zijn uitdagers, niet met de pure snelheid van de bolide.

Problemen Red Bull verholpen

Bij Red Bull ligt dat anders: dat beide coureurs uitvielen hing vermoedelijk samen met een elektronisch issue, waardoor de auto in de anti-stall stand schoot. Die stand is te vergelijken met ‘neutraal’ in een normale passagiersauto: je komt dan niet meer echt lekker vooruit. Dat probleem moet inmiddels wel verholpen zijn anders zien we vanmiddag een Max die heel wat minder kalm reageert.

Aan het circuit in Spielberg is natuurlijk niets veranderd, al had de F1-leiding kunnen besluiten om pakweg de andere kant op te rijden of wat bochten in te korten. Misschien leidt het tot minder uitvallers, nu in korte tijd er een tweede race plaatsvindt.

Voorspelling Formule 1 GP Oostenrijk – Stiermarken

Bij de bookmakers staat Lewis Hamilton voor de zege op 1.55 genoteerd, Max Verstappen krijgt voor de winst een quotering van 3.00 mee en Valtteri Bottas 10.00. Wil je het heel voorzichtig spelen, pak dan de 1.35 op een podiumplek voor Bottas, de winnaar van vorige week.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top