Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Formule 1 GP Azerbeidzjan: eerste podium Max Verstappen?

Voorspelling F1 GP Azerbeidzjan 2022

Zondag wordt om 13.00 uur de F1 Grand Prix van Baku verreden. In Azerbeidzjan finishte Max Verstappen nog nooit op het podium. In 2021 reed hij in winnende positie, maar een klapband maakte een einde aan zijn race. De laatste odds voor de Baku GP check je in de Bet365 app of op de site van de bookmaker.

#ad

BET365 SPORT
WELKOMSTBONUS
Zet €10 in & ontvang €50 aan wedkredieten

Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten die 24 jaar of ouder zijn. Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. quoteringen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, hands24x7.nl – Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen

Max Verstappen favoriet Formule 1 GP Azerbeidzjan

Het circuit heeft een lang recht stuk maar ook een listige bochtige sector, waarin crashes op de loer liggen, gezien de muren erg nauw langs het asfalt staan. Verstappen kwam bij maar een van de vier vorige races in Baku aan de finish. In 2019 werd hij vierde.

Bij de bookmakers is de Nederlander favoriet, waarbij hij weer op de hielen gezeten wordt door Leclerc. Hierboven de odds van voor de trainingen en kwalificatie, zie wedden op Formule 1 voor de updates.

Max Verstappen leider F1 klassement

Na drie zeges op rij werd de winstreeks van de leider in de stand om het F1 wereldkampioenschap bij de vorige grand prix ‘slechts’ derde. Teamgenoot Sergio Perez won de race. De Mexicaan was ook bij de vrije trainingen en kwalificatie sneller dan de wereldkampioen.

Vormt Sergio Perez een bedreiging?

Dat leidde, natuurlijk, tot speculaties in de sportmedia dat Checo eindelijk de nieuwe Red Bull helemaal onder de knie had gekregen. En dat hij een bedreiging kon gaan vormen voor de hiërarchie bij Red Bull en zich misschien ook wel kandideerde voor de wereldtitel. Zijn achterstand op Verstappen is 15 punten.

Max sneller en constanter

Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft inmiddels aan zulke speculaties een einde gemaakt. De Oostenrijkse ex-coureur stelde dat Perez eerst maar over langere tijd moet bewijzen te kunnen tippen aan Max. Hij noemt de Nederlander ‘sneller en constanter’ dan Perez. En de cijfers ondersteunen dat. In de laatste 26 races werd Verstappen slechts twee keer niet eerste of tweede.

Charles Leclerc de echte rivaal

Zijn echte rivaal is natuurlijk ook niet Perez, en ook niet meer Lewis Hamilton, maar Ferrari-coureur Charles Leclerc. Laten we niet vergeten dat de Monegask in eigen land op weg leek naar een eenvoudige zege. Tot de motor het begaf.

Ferrari is het hele jaar structureel net wat sneller dan Red Bull, maar het blikjesteam wint de strijd aan de pitmuur, waar beslissingen worden genomen over de Formule 1 banden en het moment van pitten die keer op keer briljant uitpakken. Ook hier op het Baku City Circuit is bandenstrategie cruciaal. Het is ook een stratencircuit.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top