Wedden op Nations League

Wedden op Nations League

Geen saaie oefenwedstrijden meer maar een spannende nieuwe Europese voetbalcompetitie! Voortaan wordt iedere twee jaar de UEFA Nations League gehouden en daarmee krijgen we dus nog meer mogelijkheden om te wedden op voetbal.

De eerste editie begon in september 2018 en Nederland zit in de hoogste divisie. Lees verder voor het wedden op Nations League en hoe het werkt in dit nieuwe toernooi – er zijn tickets voor het EK voetbal te bemachtigen…

Opzet Nations League

Tussen elk WK en EK werden altijd Europese oefenwedstrijden gespeeld. Vaak saaie en oninteressante duels waarbij de meningen over de term ‘oefenen’ verdeeld waren. Want al is het de bedoeling van een oefeninterland om te kijken of het systeem werkt en of de juiste spelers op de juiste plaats staan, als je dat als Europees topteam moet testen tegen een land als Andorra schiet je er niets mee op.

Nieuw toernooi voor interessantere duels

Met de komst van de Nations League is dat nu verleden tijd. De UEFA heeft dit nieuwe toernooi in het leven geroepen om meer interessante wedstrijden te creëren (er wordt gespeeld tegen een tegenstander van hetzelfde niveau). En ook om lager gekwalificeerde landen een kans op deelname aan het EK te geven. Over dit laatste zijn eveneens de meningen verdeeld want op die manier kan een team uit divisie 4 (de divisie met de ‘slechtste’ landen) wel heel makkelijk het EK voetbal halen terwijl dat ten koste gaat van betere nationale elftallen.

Wie is jouw favoriet? Doe nu je Nations League voorspelling en win! Zie boven de actuele odds

Hoe werkt de Nations League?

Voor de 55 leden van de UEFA zijn vier divisies beschikbaar. De hoogste is divisie A waarin plaats is voor 12 teams (Je komt hier vast grote namen tegen die je wellicht al van bijvoorbeeld het wedden op Premier League kent. Doe daar je voordeel mee!). Dan komt league B (ook 12 teams), league C (15 teams), en league D (16 teams). De ploegen worden ingedeeld op basis van de UEFA coëfficiënten.

Iedere divisie bestaat uit vier groepen met drie of vier ploegen. De groepswinnaars uit divisie A strijden in ieder oneven jaar (de competitie zelf wordt in ieder even jaar van september t/m november gespeeld) om de titel.
De groepswinnaars van divisie B, C en D promoveren en de laatsten van league A, B en C degraderen.

Gelijkwaardige tegenstanders

Door dit format krijgen we te maken met heel wat boeiende wedstrijden en dat is zeker interessant voor het wedden op Nations League voetbal. Was een oefenwedstrijd Luxemburg – Portugal totaal niet boeiend, gokken op een wedstrijd Spanje – Portugal of Luxemburg – Andorra is dat wel!

Met gelijkwaardige tegenstanders worden Nations League voorspellingen de moeite waard. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de ‘beide teams scoren’ optie of de ‘double chance’ weddenschap. Met deze opties kun je vast en zeker geregeld goede waarde vinden bij de bookmakers.

Wedden op Nations League voetbal | Getty

Nations League en EK kwalificatie

De Nations League competitie is gekoppeld aan de EK kwalificaties. Hoe zit dat? Ten eerste: aan het format van de gebruikelijke kwalificaties voor het EK voetbal verandert niets. Het enige wat anders is, is de startdatum. De kwalificaties beginnen in maart i.p.v. in september. Er kwalificeren zich 20 teams (de twee beste uit de in totaal 10 groepen) op de oude vertrouwde manier.

Via de Nations League plaatsen zich nog eens 4 landen. Per divisie strijden de beste vier (die zich niet op de reguliere wijze voor het EK hebben gekwalificeerd) voor een EK ticket. Dat betekent dus dat ook landen als Georgië, Moldavië en Malta uit divisie D kans maken op het EK voetbal.

Met wedden op Nations League voetbal worden wedstrijden tussen ‘slechte’ teams dus ineens interessant. De motivatie van deze elftallen zal ook een boost krijgen en dat kan resulteren in vermakelijke wedstrijden. En door dit nieuwe toernooi krijgen we ook prachtige wedstrijden uit divisie A voorgeschoteld. Wat te denken van bijvoorbeeld Duitsland – Frankrijk of Engeland – Spanje? Topwedstrijden die goed zijn voor uitstekende weddenschappen! Check ook wedden op La Liga en zie de noteringen op topspelers. Je kunt deze kennis gebruiken met Nations League betting.

Nations League bookmakers

De bookies zijn er klaar voor – jij ook? Inzetten op de Nations League kan uiteraard bij alle bookmakers.

Heb je nog geen account, check dan de pagina met bookmaker reviews om te kijken welke je bevalt. Neem bijvoorbeeld bookmaker Mr Green die nieuwe spelers 2 gratis weddenschappen aanbiedt t.w.v. 50 euro. Een mooie start om te beginnen met het wedden op Nations League.

Tientallen bets staan inmiddels klaar om op in te zetten. Zodra de volgende ronde met wedstrijden van start gaat vind je op Onlinewedden.com voorbeschouwingen met daarbij de tips voor de beste Nations League weddenschappen. Die worden dan ook bovenaan deze pagina gepubliceerd.

Wedden op Nations League wedstrijden

Net als met het wedden op EK voetbal – of welke sport dan ook – is het inzetten op Nations League voetbal kinderlijk eenvoudig. Je moet het alleen even weten….. Op deze site vind je in het menu de handleiding met daarin alles over wedden. Hoe het moet, welke weddenschappen er allemaal mogelijk zijn etc.

Kort gezegd komt het erop neer dat je met 1 euro al kunt spelen. Wat je voor het gokken op Nations League nodig hebt is een account aan met wat geld erop. Zoek op de site van de bookie de wedstrijd waarop je wilt inzetten en klik op het vakje met de Nations League bet van je keuze. De wedcoupon komt in beeld, je bepaalt je inzet, bevestigt en klaar is kees. Nu is afwachten of je voorspelling uitkomt….

Speelschema Nations League

Nederland wist zich net aan te plaatsen in divisie A. Dat is ergens jammer want nu wordt de kans op plaatsing op het EK via de Nations League een stuk lastiger. Ze treffen immers tegenstanders van formaat. Was het Nederlands elftal een divisie lager ingedeeld dan was de kans op een EK ticket al een stuk groter. De wedstrijden worden op de volgende data gespeeld:

6 t/m 8 september 2018
9 t/m 11 september 2018
11 t/m 13 oktober 2018
14 t/m 16 oktober 2018
15 t/m 17 november 2018
18 t/m 20 november 2018
December 2018: loting ‘Final Four’
5 t/m 9 juni 2019 finales
22 november 2019: loting play-offs voor EK 2020
26 t/m 31 maart 2020: EURO 2020 play-offs