Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK Veldrijden 2020: Mathieu van der Poel tegen de Belgen

WK Veldrijden | Zondag 2 februari om 14:30 uur is het wereldkampioenschap veldrijden voor mannen in het Zwitserse Dübendorf. Mathieu van der Poel is de te kloppen man en de concurrentie komt vooral uit buurland België.

WK Veldrijden 2020: Mathieu van der Poel tegen de Belgen

WK Veldrijden in onbekend Dübendorf

Dübendorf is een klein plaatsje in het noorden van Zwitserland en het parcours is op en rond een vliegveld gebouwd. Het kan een vlak traject genoemd worden, maar er zijn wat hindernissen gebouwd om toch wat hoogtemeters te scheppen.

Mathieu van der Poel blijft winnen

Van der Poel, die zijn derde regenboogtrui in het cyclocross hoopt te grijpen, wordt niet zo warm van de locatie. “Ik vind het heel vreemd om het WK te rijden op een plek waar nog nooit een cross is gereden”, zegt hij. De 24-jarige wielrenner, die ook op de weg en op de mountainbike de overwinningen aan elkaar rijgt, heeft deze winter 24 veldritten gereden en kwam 23 keer als beste over de streep. Ongekende cijfers!

Nederlanders en Belgen op WK Veldrijden

De andere Nederlanders in de Oranje-equipe zijn Lars van der Haar, Corné van Kessel, David van der Poel, Stan Godrie, Joris Nieuwenhuis en Sieben Wouters. De Belgische afvaardiging mag ook stevig worden genoemd: Toon Aerts, Eli Iserbyt, drievoudig wereldkampioen Wout van Aert, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout, Tim Merlier en Quinten Hermans.

Mathieu van der Poel sterker dan vorig WK

Adrie van der Poel, vader van Mathieu, ziet van nabij hoe Mathieu zich op het WK Veldrijden voorbereidt. “De laatste twee a drie weken is hij echt wel verbeterd”, signaleert hij. “Hij heeft die versnelling na de bochten weer terug en ik vind hem ook sterker dan vorig WK.” En wat als een of meerdere Belgen lang bij hem kunnen blijven? “Ik geloof niet dat Mathieu nog zenuwachtig wordt”, zegt Adrie.

Voorspellingen WK Veldrijden 2020

Wout van Aert is nog niet op de toppen van zijn kunnen omdat hij van een blessure moest revalideren. Zelf zegt hij ook dat hij dit seizoen niet “voor de knikkers” rijdt; hij denkt dat het realistisch is om in 2021 weer prijzen te pakken.

Wedden op wielrennen | WK Veldrijden. Mathieu van der Poel noteert bij de bookmakers 1.08, wel heel erg laag! Toon Aerts staat op 12.00, Eli Iserbyt op 15.00 en Wout van Aert op 17.00. Dan mikken we maar op een podiumplek voor Aerts @1.40.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top