Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Super Bowl 2020: Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers

American Football | voorspellingen Super Bowl LIV

Zondag 2 februari 2020 is de 54e editie van de Super Bowl, het grootste eendaagse sportevenement ter wereld. De Kansas City Chiefs (kampioen van AFC) en de San Francisco 49ers (kampioen van NFC) nemen het tegen elkaar op. Plek van handeling is het Hard Rock Stadium in Miami, Florida.

Gokken op Super Bowl 2020: Kansas City Chiefs - San Francisco 49ers

Super Bowl: Kansas City Chiefs – San Francisco 49ers

Kansas City Chiefs maakt kans op zijn tweede Super Bowl ooit. In 1970 was het team voor de eerste en laatste keer succesvol en sindsdien wist het ook geen enkele keer meer bij de AFC te winnen. Overigens eindigden ze de reguliere American Football competitie als tweede, maar in de play-offs werd vervolgens afgerekend met Houston Texans en de Tennessee Titans.

Resultaten 49ers

San Francisco 49ers, die overigens ondanks die naam niet in 1949 zijn opgericht maar in 1946, was in de jaren 80 een enorme grootmacht in het American football. In dat decennium werd liefst viermaal de Super Bowl gegrepen! In 1994 volgde er een vijfde hoofdprijs. In de NFC wonnen de 49ers dit seizoen dertien van de zestien partijen en in de play offs stormden ze langs Minnesota Vikings en de Green Bay Packers.

Super Bowl 2020: tegengestelde stijlen

Wat sportliefhebbers graag zien is dat twee spelers of teams met tegengestelde stijlen hun krachten gaan meten. Dat is nu ook het geval: de San Francisco 49ers spelen op een min of meer ouderwetse manier, gebaseerd op loopvermogen en veel meters maken. De Kansas City Chiefs is meer te vergelijken met Ajax bij het voetbal: ze passen de bal geweldig rond en kennen explosieve momenten waarin alles lukt en de opponent opgerold wordt. De 49ers lijken echter de overhand te hebben wat betreft hun defensieve hechtheid.

Patrick Mahomes en Travis Kelce

Spelers om op te letten zijn Patrick Mahomes, de quarterback van de Chiefs, en Travis Kelce, tight end bij de 49ers. Sommigen fluisteren dat de 24-jarige Mahomes het in zich heeft om net zo’n titaan te worden als Tom Brady, de beste quarterback ooit. Kelce is door bijna geen enkele defensie af te remmen en als iemand van de 49ers een touchdown maakt, dan zal hij het zijn.

Gokken op Super Bowl

De wedstrijd is van zondag 2 op maandag 3 februari, circa 00:30 uur Nederlandse tijd. Kijken kan via FOX Sports 1, 4 en 6. Kansas City Chiefs noteert bij bookmakers 1.79 voor de winst en San Francisco 49ers 2.04. Vorig jaar waren er maar 16 punten, ditmaal tippen we Over 54.5 punten met odds van 1.91. Om deze Super Bowl weddenschap te winnen moet het totale aantal punten minimaal 55 zijn.

‘Over 54.5’ punten voor 1.91 x de inleg

Halftime show Super Bowl LIV

Bij de Super Bowl gaat het niet alleen om wat de footballspelers er van bakken. Om de finale heen is een grootse show gepland. In de halftime show treden Jennifer Lopez en Shakira op en voor de match wordt het volkslied gezongen door Demi Lovato.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top