Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Schaatsen: EK shorttrack in Debrecen en NK allround in Heerenveen

Schaatsliefhebbers krijgen het druk dit weekend. In het Hongaarse Debrecen vindt vanaf vrijdag het EK shorttrack plaats, met als grote favoriet bij de vrouwen titelhouder Suzanne Schulting. In Thialf binden vanaf zaterdag de langebaanschaatsers hun ijzers onder voor het NK allround.

NK Allround Heerenveen

Enkele toppers van het langebaanschaatsen ontbreken op het NK. Mannen als Sven Kramer, Patrick Roest en Koen Verweij laten het toernooi aan zich voorbij gaan. Toch zitten er nog wel wat namen tussen met aardige dingen op hun cv. Jan Blokhuijsen is een voormalige Europees kampioen allround en Marcel Bosker werd al eens derde op een WK allround. Bij de vrouwen is Antoinette de Jong met afstand de grootste titelkandidaat. Concurrentie moet vooral komen van Carlijn Achtereekte, Joy Beune en Melissa Wijfje.

Schaatsen: EK shorttrack in Debrecen en NK allround HeerenveenEK Shorttrack 2020

En welke Nederlanders krijgen we in Debrecen nog meer te zien naast Schulting? Bij de heren mogen Itzhak de Laat en Daan Breeuwsma proberen individuele titels te pakken. Voor de relayploeg krijgen ze gezelschap van Dylan Hoogerwerf, Nederlands kampioen Sven Roes en Dennis Visser. Bij de vrouwen komen ook Lara van Kerkhof en Lara van Ruijven in actie, terwijl in de ploeg er plekjes zijn voor Rianne de Vries, Xandra Velzeboer.

De kansen van Suzanne Schulting

Suzanne Schulting beseft dat ze als Olympisch kampioen, Europees kampioen en wereldkampioen dit EK shorttrack ingaat als de favoriete voor goud. “Ik onderschat niemand. Dat is de belangrijkste les”, voegt de 22-jarige gouddelver eraan toe.

Ze lijkt geboren voor deze sport, waarin koelbloedigheid vereist is. Op de schaatsbaan moet je op het juiste moment het juiste gaatje op de juiste manier benutten. “Vorig jaar was ik ook al favoriet, daar heb ik niet zoveel moeite mee. Ik heb veel zin om mijn titel te verdedigen en ik voel me ook heel erg goed”, zegt ze.

Favorieten shorttrack

Op welke buitenlandse vrouwen moet je letten? Met name Martina Valcepina en Arianna Fontana, maar ook Ekaterina Konstantinova en Prosvirnova behoren al jaren tot de top. En wie weet is Elise Christie ouderwets snel en sluw. De Britse sloeg echter de eerste vier world cups over zodat het lastig is in te schatten hoe ze ervoor staat.

Bij de mannen lijkt het te gaan om de broers Shaolin Sandor en Shaoang Liu, en de Russeb Semen Elistratov, Pavel Sitnikov en Alexander Shulginov. Wie weet kan Itzhak de Laat naar een paar finales sluipen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top