Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

WK Atletiek 2019: voorspellingen en tips voor de sprint

Voorspellingen WK Atletiek 2019

Van vrijdag 27 september tot en met zondag 6 oktober 2019 vinden de wereldkampioenschappen atletiek plaats in Doha, Qatar. De Nederlandse equipe hoopt medailles binnen te slepen met Dafne Schippers, Sifan Hassan en wellicht via de estafetteploegen voor 4×100 meter, bij zowel de mannen als vrouwen.

Check aanstaande woensdag ook onze voorbeschouwing voor de 200 meter op het WK Atletiek met de actuele odds en tips.


WK Atletiek 2019

Schippers komt niet in actie op de 100 meter, de kortste sprintafstand waarop ze op de vorige WK’s zilver en brons greep. De dubbele sprint is op het WK Atletiek van 2019 haar doel: ze kan haar trilogie aan gouden plakken completeren. In de Diamond League wist Schippers dit seizoen weinig opbeurende resultaten te boeken op de 100.

Favoriete vrouwen sprint

Vrouw van het seizoen is Marie-Josee Ta Lou, Olympisch kampioen Elaine Thompson is nog steeds vreeswekkend snel en Dina Asher-Smith heeft zich de afgelopen jaren razendsnel bij de top gevoegd. Maar de snelste tijd van het seizoen staat op naam van Shelly-Ann Fraser-Pryce, de 32-jarige Jamaicaanse met immer bontgekleurde haren.

Favoriet 100 meter mannen: Christian Coleman

Bij de mannen is Christian Coleman de te kloppen sprinter op de 100 meter. Hij voert niet het klassement aan na de tot nu toe gehouden Diamond League ontmoetingen, want die eer valt ten deel aan Akane Simbini, gevolgd door Michael Rogers.

In 2018 was Coleman vanwege blessures niet zo vaak te bewonderen bij de grote wedstrijden. Toch kwam hij op een bijeenkomst in Brussel tot 9,79, een tijd die nu Usain Bolt is gestopt vermoedelijk genoeg zal zijn om kampioen te worden. Zijn beste seizoenstijd is in 2019 9,81. Coleman verloor dit kalenderjaar nog maar één race.

Justin Gatlin regerend wereldkampioen

Regerend kampioen is Justin Gatlin, een van de meest impopulaire kampioenen ooit. De inmiddels 37-jarige Amerikaan is in het verleden (meermaals) in verband gebracht en ook betrapt op dopinggebruik. Hij won twee jaar terug op het WK Atletiek in Londen in een tijd van 9,92, twee honderdste sneller dan Coleman. Nummer drie was toen Bolt. Dit jaar dook hij al viermaal onder de grens van tien seconden, met 9,87 als uitschieter. We zagen hem het laatst rennen in Zagreb, toen hij 10,29 klokte en met hamstringklachten kampte.

Wedden op WK Atletiek

De tijd van de 23-jarige Coleman is gekomen. Hij zette al drie jaar op rij de beste jaartijd neer, heeft het wereldrecord op de 60 meter in handen en de enige man die hem in de afgelopen 15 maanden versloeg, doet in Doha niet mee (Noah Lyles). Yohan Blake leek de opvolger van Bolt te kunnen worden, maar de Jamaicaan lijkt met een beste seizoenstijd van 9,96 geen aanspraak te maken op goud. Dat geldt ook voor Andre De Grasse (9,97).

Christian Coleman staat bij de bookmakers voor de 100 meter genoteerd op 1.50, Justin Gaitlin op 5.00 en Andre De Grasse op 8.00. Bij de dames zijn Shelly-Ann Fraser-Pryce en Elaine Thompson gedeeld favoriet met een quotering van 2.75. Dina Asher-Smith noteert 3.50. Lees ook: Wedden op Olympische Spelen. Nog 10 maanden en de Spelen van Tokyo gaan van start!

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top