Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Golf: Joost Luiten start als outsider op KLM Open 2019

Golf: KLM Open voorspellingen
Joost Luiten

Van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 september vindt op The International Club in Badhoevedorp het KLM Open plaats. Het toernooi bestaat al in 1912, toen het nog de naam Dutch Open droeg. Ex-winnaar Joost Luiten gaat in het niet supersterke deelnemersveld als een der outsiders van start.

100ste KLM Open op nieuwe baan

Het golftoernooi beleeft zijn jubileumeditie, want het vindt voor de 100e keer plaats. In de afgelopen drie jaar werd het georganiseerd op de course Dutch Club, dit jaar wordt gedebuteerd op de International Club. De par van de baan ligt op 73 en er zijn vijf holes met een par van vijf. Kenners menen dat de course aanvoelt als een linksbaan (een course nabij de zee waar de wind vrij spel heeft). Op zeven holes kan de bal in het water plonsen. Ook zullen de golfers zich moeten aanpassen aan het bulderende geluid van vliegtuigen: Schiphol is nabij.

Joost Luiten op KLM Open kansloos?

Joost Luiten is de publieksfavoriet en de Bleiswijker schreef de KLM Open al tweemaal op zijn naam, het laatst in 2016. Helaas lukte het Luiten in de jaren daarna niet om stappen te blijven maken en binnen het internationale veld is hij nooit meer dan een middenmoter gebleven. Dit jaar is hij in golftoernooien viermaal in de top tien geëindigd, maar ook miste hij in vier van de zeventien gespeelde evenementen de cut. Zijn ranking op de mondiale golfladder is 90e, ver weg van de piek in 2014, toen hij tot ‘s werelds golf top 30 behoorde.

Golf voorspellingen KLM Open 2019

Twee spelers uit de 40 maken hun opwachting bij het KLM Open, namelijk Patrick Reed en Matt Wallace. Dat heeft te maken met de golfagenda: volgende week start het veel grotere toernooi BMW PGA Championship.

Thomas Pieters kanshebber

Aangezien iedereen hier voor het eerst speelt is het handiger om naar de vorm op recente toernooien te kijken. En dan springt Thomas Pieters eruit. De Belg won drie weken terug het Tsjechische Open – en deed dat ook in 2015, toen hij vervolgens er op het KLM Open Golf ook met de titel vandoor ging.

Sergio Garcia en Lee Westwoord

De bookmakers zien het ook wel zitten in oudgedienden Sergio Garcia en Lee Westwoord. Dat heeft vermoedelijk te maken met hun jaarstatistiek op het gebied van strokes gained tee-to-green, oftewel hoe goed en snel ze de golfbal vanaf de afslag op de green krijgen. Op deze banen met vele hellingen en lastige bunkers is dat van groot belang.

Quotering bookmakers Joost Luiten

Wil je wedden op sport dit weekend? Patrick Reed is de favoriet met een quotering van 9.00, Thomas Pieters noteert 13.00 en Sergio Garcia 15.00.

Joost Luiten staat bij de bookmakers op 17.00 genoteerd, krijgt odds van 5.00 voor een plek in de top vijf en 1.80 voor een plek in de top 20. Wil je het wat veiliger spelen, neem dan de 1.25 op het halen van de cut door Luiten.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top