Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Vuelta a Espana 2019: vier favorieten binnen 20 seconden

Wielrennen – Voorspellingen Vuelta

De Ronde van Spanje is vandaag toe aan zijn eerste rustdag en dat geeft de vier man bovenin het klassement de gelegenheid om een strijdplan voor de komende twee weken te maken. Onderaan actuele odds voor het wedden op Vuelta a Espana. Nairo Quintana leidt de dans en wordt op de voet gevolgd door Primoz Roglic op 6 seconden, Miguel Angel Lopez op 17 en Alejandro Valverde op 20 seconden.

Lastige etappes in Vuelta deze week

De middelste week van de Vuelta lijkt op papier de wielrenners de lastigste obstakels voor te schotelen. Van de zeven ritten die van dinsdag tot en met maandag op het menu staan is er slechts eentje vlak. Morgen wordt de Vuelta-karavaan op gang getrokken door een individuele tijdrit van 36,2 kilometer, daarna zijn er twee heuvelritten, vrijdag, maandag en dinsdag bergritten. Quintana beseft dat de kans groot is dat Roglic in de tijdrit de rode leiderstrui afsnoept. Geen nood, de Colombiaan krijgt daarna genoeg steile kilometers om de schade in te halen.

Primoz Roglic herstelt snel

En wie weet is bij Roglic nu het beste er vanaf, want de Sloveen kwam zondag na een aanvaring met stilstaande cameramotoren ten val. Het moet gezegd worden dat hij zich snel herstelde: hij finishte de rit nog als derde. Zijn team Jumbo-Visma beleefde een sterke dag: Neilson Powless, Robert Gesink en Sepp Kuss waren tot de slotklim paraat om hun kopman te ondersteunen.

Wilco Kelderman beste Nederlander

Beste Nederlander in de Vuelta is Wilco Kelderman op plek negen (3:22), een mooie klassering die hij te danken heeft aan de grote ontsnapping waarin hij zondag meeging. Klimmen in het klassement is zeker mogelijk, want de twee man voor hem zijn Carl Fredrik Hagen en Nicolas Edet; ze zullen vrij zeker (ver) wegzakken uit de top.

Roglic favoriet tijdrit Vuelta

Dinsdag volgt dus de tijdrit in de Vuelta, beginnend in Jurançon en eindigend in Pau. Weinigen twijfelen eraan dat Roglic de etappe gaat winnen en zich daarna in de rode trui mag hijsen. Een paar jaar terug zou je Tony Martin nog aanwijzen als chrono-specialist, maar de Pantzerwagen is een dagje ouder en heeft nu een andere rol in zijn team. Blijven over specialisten als Vasil Kiryienka, Nelson Oliveira en Thomas de Gendt.

Wie gaat Vuelta winnen?

Wedden op Vuelta? Primoz Roglic staat bij de bookmakers voor de tijdrit genoteerd op 1.40 en een podiumfinish voor de Sloveen heeft een quotering van 1.11. Voor de hele Vuelta noteert Roglic 1.50. Een veel te lage notering gezien wat er nog allemaal komt. Daarom pakken we liever de 5.50 op Nairo Quintana.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top