Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Vuelta 2019: Roglic favoriet – weer podium voor Steven Kruijswijk?

Voorspellingen Vuelta 2019

Zaterdag ligt op de Costa Blanca de startstreep voor de Vuelta a Espana 2019, de 74e editie van de drieweekse wielerronde door Spanje. De aankomst is drie weken later (15 september) in Madrid. De grootste Nederlandse troef is Steven Kruijswijk, die een maand terug nog derde werd in de Tour de France. Meer over Vuelta wedden onderaan dit artikel.

Vuelta 2019 start met tijdrit

De organisatie koos ervoor deze Ronde van Spanje aan te vangen met een ploegentijdrit van 13 kilometer, zodat de klassementsmannen direct al een gaatje kunnen pakken ten opzichte van de concurrentie. Steven Kruijswijk zit in een ploeg, Jumbo, die normaliter boven komt drijven in ritten tegen de klok.

Al gauw zware etappes

Al in de vijfde etappe van de Vuelta a Espana doemt er serieus klimwerk op en in de zevende rit is er wederom een zware aankomst. De negende etappe is een van de meest inspannende van deze Vuelta: niet alleen moet de karavaan door de bergen van Andorra, ook is er een onverharde weg van 4 km.

Zwaarste week Vuelta Espana

De tweede week begint met een individuele tijdrit van 36 kilometer en bevat voornamelijk heuvelachtige- en bergritten. Eigenlijk lijkt de middelste week van de Ronde van Spanje de plek in te hebben genomen van de slotweek. In de grote wielerrondes is in regel die laatste week de zwaarste, ditmaal is dat dus de tweede, terwijl de laatste etappes van de Vuelta minder vuurwerk beloven. Alleen de 18e rit kan een traditionele bergrit worden genoemd, de 20e valt meer in de categorie heuvelachtig.

Vuelta Steven Kruijswijk te snel na Tour?

Van welke renner passen de kwaliteiten het meest bij dit parcoursprofiel? Wie komt in de rode trui over de finish in Madrid? Titelhouder Simon Yates ontbreekt, de Vuelta winnaar van 2017 Chris Froome ook. Bookmakers zien Primož Roglič als grootste favoriet en het kan de Sloveen helpen dat de derde week relatief meevalt. Na zijn derde plek in de Giro heeft Roglic het rustig aan gedaan. Te vrezen valt dat voor Steven Kruijswijk deze Vuelta a Espana te snel na de Tour komt.

Interessante renners

Miguel Ángel López van Astana eindigde al viermaal in de top acht van een grote ronde en werd in de Vuelta van 2018 derde. Dit wordt zijn zesde grote wielerronde, dus keihard falen doet hij tot nu toe zelden.

Movistar speelt net als in de Tour drie kopmannen uit: Nairo Quintana, Alejandro Valverde en Richard Caparaz, de winnaar van de Giro dit jaar. Ook de Ecuadoriaan verschijnt fris aan de start. Andere interessante renners met fraaie klasseringen in het verleden zijn Rigoberto Uran, Fabio Aru en onze eigen Wilco Kelderman, die bij de vorige twee edities van de Ronde van Spanje het tot de top tien schopte.

Bookmakers favorieten Vuelta

Wedden op de Ronde van Spanje? Primoz Roglic noteert bij bookmakers 2.75, Miguel Angel Lopez 4.00, Richard Carapaz 4.25 en een Vuelta zege voor Steven Kruijswijk 11.00. Weer een podiumplek voor Kruijswijk noteert 3.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top