Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Voorspellen Tour de France winnaar: Pinot favoriet, Kruijswijk top 3

De Tour de France beleefde gisteren een rustdag en vanaf vandaag zet de karavaan zich weer in beweging richting Parijs. Dylan Groenewegen is favoriet in de etappe van vandaag, maar wie krijgt in Parijs het laatste geel om de schouders getrokken?

Kanshebbers volop: Thibaut Pinot is tot nu toe de sterkste bergop, titelverdediger Geraint Thomas is taai, zijn ploeggenoot Egan Bernal zint vermoedelijk op een machtige solo in de Alpen, Steven Kruijswijk zit er telkens goed bij en geletruidrager Julian Alaphilippe komt op voor hem onbekend terrein terecht. Nog nooit had hij in de slotweek van een grote ronde zicht op een korte eindklassering.

Ontknoping Tour de France 2019

Een van deze vijf gaat deze Tour winnen, of er moeten hele vreemde dingen gebeuren, zoals een wederopstanding in de Alpen van bijvoorbeeld Nairo Quintana. Nog zes etappes komen er – eigenlijk vijf, want de slotrit naar Parijs is een feestje waarop de klassementsmannen alvast de champagne ontkurken.

Dinsdag is ook niet van betekenis: een vlakke rit. Maar van woensdag tot en met zaterdag komen er een heuvelachtige rit en drie zware bergritten. In die drie etappes moeten de renners zesmaal over een col van meer dan 2.000 meter, een ware aanslag op kuiten en longen.

Alaphilippe gaat Tour niet winnen

De grote vraag is momenteel of Alaphilippe plots is veranderd van een man voor klassiekers, een puncheur, naar een volbloed ronderenner. Je zou zeggen: dat kan niet zomaar, zoiets moet geleidelijk evolueren. De verwachting is dat hij die opeenvolging van bergen niet zal aankunnen. Dat is geen kwestie van moraal, fitheid of vechtlust; zijn lichaam is daar simpelweg niet voor gebouwd.

Thibaut Pinot misschien

Maar wie dan wel? Met nog zoveel klimwerk voor de boeg gaan de gedachten dan vanzelf uit naar de beste klimmer tot nu toe, Pinot. Maar het kan natuurlijk ook dat hij té bedrijvig is, té veel wil laten zien voor eigen publiek. En dan blaast hij zichzelf op.

Over Thomas wordt gezegd dat hij na zijn Tour winst in 2018 heel wat trainingen heeft overgeslagen en voedsel op zijn bordje heeft geschept dat een topatleet niet hoort te consumeren. Ook dat zou zich in zo’n gruwelijke derde week gaan moeten wreken.

Kansen Steven Kruijswijk in de Tour

Steven Kruijswijk dan? Hij is op de steilste klimmen het type aanklampen en niet het type demarreren, maar je hoeft geen etappes te winnen of domineren om het ultieme geel te pakken – zolang je concurrenten maar beurtelings steken laten vallen. Driemaal werd hij vierde of vijfde in een grote ronde en zijn vurige wens is om nu ook eens op het podium te eindigen.

Wedden op Tour de France? Thibaut Pinot staat bij de bookmakers voor de eindzege op 2.25 genoteerd, voor onze smaak wat te laag voor een renner die in de Tour als hoogste eindklassering plek tien heeft. We tippen een echte klimgeit, Egan Bernal op 6.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top