Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour gaat de bergen in maar vandaag is Dylan Groenewegen favoriet

Tour de France voorspellingen bergetappes

De doorgewinterde volger van de Tour de France weet inmiddels wel hoe de drie weken zijn verdeeld: de eerste is voor sprinters en avonturiers, de tweede is een mengsel van vlak, heuvels en bergen en in de derde week zorgen loodzware bergritten voor de definitieve plooiing van het klassement. Maar de Tour organisatie pakt het in 2019 iets anders aan, want al in het middenblok komt er een reeks bergritten.

Tour bergetappes voorspellen winnaar | Getty

Tour etappes in de bergen

Van donderdag tot en met zondag zullen etappes 12 tot en met 15 stuk voor stuk grote gevolgen voor de strijd om het geel kunnen hebben. We koersen richting de Pyreneeën en een van de beruchte Tour cols die bedwongen moeten worden is de Col du Tourmalet. Daar eindigt de rit van zaterdag. Tussendoor, op vrijdag, is er ook nog een tijdrit van 27 kilometer.

Steven Kruijswijk bergop minder

De lage landen domineren de eerste tien dagen van deze Ronde van Frankrijk: zes etappes werden een Nederlandse of Belgische prooi. Het valt te bezien of die lijn in de bergritten wordt doorgetrokken. Normaliter gaan we daar rasklimmers als Nairo Quintana of Enric Mas vooraan zien, of klassementsmannen als Egan Bernal en Geraint Thomas.

Steven Kruijswijk is de eerste week prima doorgekomen, maar de kopman van Jumbo-Visma zal de eerste zijn om toe te geven dat hij de explosiviteit bergop mist om in die ritten van de Tour toe te slaan. En hij staat er te goed voor in het algemeen klassement om bij een vroege ontsnapping de ruimte te krijgen.

Voorspellen Tour winnaar 2019

Wat dat Tour klassement betreft: titelhouder Thomas staat er van de ronderenners er het best voor, op plek twee met 1:12 minuut meer dan Julian Alaphilippe. Bernal volgt op 1:16 en Kruijswijk op 1:27.

Kruijswijk denkt dat Thomas bij Ineos de onbetwiste kopman is, ook al heeft de equipe Bernal als medekopman aangewezen. “Iedereen kon zien dat Thomas niet ver van zijn vorm zit waarmee hij vorig jaar de Tour won, dus ik denk dat hij de leider van INEOS zal zijn en dat ze allemaal voor hem zullen werken,” zegt de nummer vijf van 2018.

Podiumplaats Steven Kruijswijk

Wedden op Tour de France. De bookmakers geven de titelverdediger ook de beste kansen en zetten Geraint Thomas voor het ultieme geel op 1.62. Egan Bernal volgt met een quotering van 4.50 en Nairo Quintana @10.00. Een podiumplek voor Kruijswijk staat genoteerd op 3.20.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top