Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France etappe 7 en 8: Sprinten op vrijdag, heuvels op zaterdag

Gokken op Dylan Groenewegen
Voorspellingen Tour de France vandaag

De Tour de France 2019 is bijna een week onderweg en de eerste bergetappe van donderdag heeft niet tot ingrijpende verschuivingen in het klassement geleid. Vrijdag is er een lange etappe (de langste van de Tour), zaterdag volgt een heuvelachtig parcours met het karakter van een klassieker.

Tour etappe 7 vrijdag

De zevende rit in de Ronde van Frankrijk gaat van Belfort naar Chalon-sur-Saône en telt liefst 230 kilometer. Drie puistjes zijn van een categorisering voorzien, maar die cols van de vierde, derde en vierde klasse doemen in de eerste helft van het traject op. Kortom, voor sprinters vormen ze geen echt struikelblok. Op 34 km voor de meet is er een tussensprint, zodat de ras-spurters hun sprintvezels nog even kunnen testen.

Dylan Groenewegen favoriet massasprint

Mocht de etappe inderdaad uitdraaien op een massasprint, dan is Dylan Groenewegen de voornaamste kandidaat om zijn wiel als eerste over de streep te drukken. De sprinter van Lotto-Visma kwam eerder in de week ten val en heeft nu een paar dagen gehad om weer lichamelijk tiptop te worden. Elia Viviani, Caleb Ewan en Peter Sagan zullen zich ook graag mengen in de strijd om de dagzege.

Tour etappe 8: klimmen in eerste helft

De achtste etappe vindt plaats in het hart van Frankrijk, de rit start in Mâcon en eindigt in Saint-Étienne. Gedurende de 200 kilometer zijn er zeven gecategoriseerde klimmetjes. Ook ditmaal vindt het klimwerk vooral in de eerste helft van de rit plaats. De vraag is hoe dat het koersverloop zal beïnvloeden. Avonturiers zouden liever hebben gezien dat er ook aan het einde wat meer scherprechters zijn. De top van de laatste klimmen liggen op 50 en 13 km voor de eindstreep.

Favorieten

Al met al is dit wel het profiel dat bij uitblinkers in zwaardere eendaagse wedstrijden past, de klassiekerspecialisten dus. Mannen als Thomas De Gendt, Maximilian Schachmann, Greg Van Avermaet of wie weet Niki Terpstra.

Met het oog op het algemene klassement is Geraint Thomas momenteel een nog grotere favoriet dan aan het begin van de Tour. Egan Bernal is bij de bookmakers wat weggezakt, alhoewel hij slechts vier seconden achterstand op titelhouder Thomas heeft. Steven Kruijswijk staat nu achtste met vijftien seconden marge op Thomas.

Voorspellingen Tour etappe

Wedden op Tour de France? Dylan Groenewegen noteert vandaag 2.50 voor de zege, Elia Viviani 2.80 en Caleb Ewan 6.00. Wil je het veiliger spelen, neem dan de 1.45 op een plek in de top drie voor Groenewegen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top