Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France: Wat gaan Kruijswijk en Groenewegen nog doen?

Tour voorspellingen
Wedden op Tour de France 2019

De Tour de France 2019 is veelbelovend begonnen voor de Nederlandse wielerliefhebber. De eerste en tweede etappes waren oranje-getint. Eerst won Mike Teunissen de massasprint en mocht hij, als eerste Nederlander sinds Erik Breukink in 1989, de gele trui aantrekken. Vervolgens won zijn equipe Jumbo-Visma de ploegentijdrit van zondag. Kopman Steven Kruijswijk staat er van de klassementsrenners nu het beste voor.

Nederlands succes Tour de France 2019

De Tour organisatie besloot het dit jaar qua parcours iets anders aan te pakken. Bijna elk jaar begint de Ronde van Frankrijk met een proloog, een korte tijdrit. Ditmaal was er dus een reguliere rit in lijn met weinig obstakels richting de eindstreep. Toch ontstond er zaterdag rondom Brussel een valpartij, waar onder meer Dylan Groenewegen was betrokken. Hij was de grote Nederlandse hoop om Breukink eindelijk op te volgen.

Gokken op top 3 plaats puntenklassement Dylan Groenewegen? 1.80 x je inleg bij een goede voorspelling

Gele trui Mike Teunissen

Na het wegvallen van het sprintkanon besloot zijn ploegmakker Teunissen dus voor eigen kans te gaan. Hij is vaak de laatste schakel in het treintje dat Groenewegen naar de finish moet slepen, de laatste man uit wiens rug hij dan schiet om het klusje af te maken. Om die rol goed te vervullen moet je zelf ook een aardige sprint in de benen hebben. En dat bleek ook wel, want hij reed in de laatste (centi)meters doodleuk meervoudig wereldkampioen Peter Sagan voorbij.

Steven Kruijswijk gaat voor podiumplaats Tour

Die gele trui is dus binnen, maar het gaat er natuurlijk om, wie over drie weken het laatste exemplaar ontvangt op het podium in Parijs. Steven Kruijswijk heeft zich tot doel gesteld om op dat podium te eindigen – iets wat hem tot nu toe nog in geen enkele grote ronde lukte. Al was hij ooit zeer dichtbij de eindzege in de Giro d’Italia, tot hij zich in een sneeuwrandje boorde en een koprol maakte.

Gokken op top 3 Kruijswijk? Goede voorspelling levert 3.00 x je inleg op

Komende etappes Ronde van Frankrijk

Maandag en woensdag doemen er in de Tour wat heuveltjes op, de etappe van dinsdag is vlak (check wedden op Tour de France voor de favorieten en quoteringen). Calamiteiten daargelaten zal het Tour klassement pas donderdag een grondig andere sortering krijgen. Dan staat, al vrij vroeg voor een drieweekse ronde, een zware bergetappe op het menu, met vier cols van de eerste categorie. De meet ligt bergop en de laatste kilometer van de La Planche des Belles Filles heeft geen asfalt.

Bergetappes

Wie daar in de Tour de France het geel grijpt zou dat weleens vast kunnen houden tot minstens de donderdag daarna (18 juli), wanneer de tweede bergrit volgt. Dat is het startschot van het zwaarste deel van deze Tour, met drie bergritten en een tijdrit opeengepakt. En ook op de laatste donderdag komt er een drieklapper met drie zware ritten op rij om het klassement van de Ronde van Frankrijk in een definitieve plooi te leggen.

De stemming is allicht uitstekend bij Lotto-Visma. “Het was een fantastisch weekend en dan moet alles nog beginnen voor mij”, zegt Kruijswijk. “Ik voelde me goed en wil nu de lijn doortrekken. Gedurende de Tour gaan we meer weten.”

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top