Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Tour de France: Pakt Dylan Groenewegen de eerste gele trui?

Voorspellingen Tour de France 2019
Gokken op Dylan Groenewegen

Een Nederlander in de gele trui – dat hebben we al heel lang niet meer gezien. Om precies te zijn sinds 1989, toen Erik Breukink het tricot aan mocht trekken. Dit jaar begint de Tour de France met twee veelbelovende kansen op een opvolger van ‘de Breuk’.

Op zaterdag 6 juli begint de Ronde van Frankrijk 2019 met een etappe die best weleens kan eindigen in een massaspurt. En dan is Dylan Groenewegen een van de favorieten. De dag erna is er een ploegentijdrit en Groenewegen maakt deel uit van een ploeg (Jumbo-Visma) die zich op dat onderdeel bewezen heeft.

Tour de France start in Brussel

De Tour gaat dit jaar van start in Brussel en vervolgens wordt er een lusje gemaakt, zodat we ook weer in de Belgische hoofdstad uitkomen voor de finish. Onderweg moeten de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg worden bedwongen. Maar daarna is er nog genoeg kilometer te gaan om ook sprinters een kans te geven.

Mocht het een massasprint worden, dan is het er wel eentje voor de topcategorie. Want na 194,5 kilometer moeten de benen nog heel wat power over hebben om ook die laatste 500 meter door te komen, want die lopen op met gemiddeld vier procent.

Ploegentijdrit Tour: Ineos of Jumbo-Visma?

Wat de ploegentijdrit betreft zullen de blikken gericht zijn op Jumbo-Visma, Team Sunweb, Mitchelton-Scott, Bahrain-Merida en natuurlijk Ineos, de equipe met de topfavorieten voor het geel: titelhouder Geraint Thomas en de jonge Colombiaan Egon Bernal.

Ook de collectieve rit tegen de klok start en finisht in Brussel. Met 27,6 kilometer is het geen heel zware beproeving en zullen er vermoedelijk geen significante gaten ontstaan tussen de klassementsrenners. Wel zo eerlijk, want een klassementsrijder met een zwakkere ploeg om zich heen hoeft niet extra gestraft te worden.

Parcours PTT vrij vlak

Het parcours is vrij vlak, op vier passages na met een stijgingspercentage van circa vier procent. De lengte van die trajecten loopt uiteen van 200 tot en met 800 meter. Geen scherprechters dus, want klimmetjes van dat kaliber zijn ook voor niet-klimmers niet zo heel lastig als je in de rug van teammakkers kan kruipen.

Inzetten op podiumplek Quintana voor 4.50 x je inleg bij de bookmakers

Tour de France voorspellingen 2019

Wedden op Tour de France dit seizoen? Egan Bernal en Geraint Thomas zijn de topfavorieten voor deze Tour en staan bij de bookmakers op respectievelijk 3.00 en 3.50. Gokken op Jakob Fuglsang levert je 6.00 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Het parcours kent weinig tijdritkilometers en veel loodzware klimdagen. Daarom tippen we een podiumplek voor de Colombiaanse klimgeit Nairo Quintana met een quotering van 4.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top