Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

MotoGP: Quartararo pakt pole TT Assen, Marquez favoriet

Voorspellingen TT Assen MotoGP
Wedden op Quartararo / Marquez

Zondag 30 juni om gaat om 14:00 uur de TT Assen van start. Het is al de 89e keer dat het MotoGP circus neerstrijkt in Drenthe. Zaterdag greep Fabio Quartararo verrassend pole position en weet Maverick Viñales, Alex Rins en Marc Marquez achter zich.

Marc Marquez leidt MotoGP kampioenschap

Marc Marquez leidt in de stand om het wereldkampioenschap. Dat is geen onbekende positie voor de Spaanse coureur, die al vijf maal de eindzege greep. Ook op de Dutch TT kan hij goed uit de voeten. Hij won in 2014 en 2018. Zijn voorsprong in het MotoGP klassement is 37 punten richting Andre Dovizioso, die zichzelf geen goede dienst bewees door bij de vorige race, in Spanje, uit te vallen. Alex Rins staat derde.

MotoGP favorieten bookmakers: Quartararo pakt pole TT Assen, Marquez favoriet | Getty

Quartararo snelste tijd TT Assen

Er zijn wat twijfels over het vermogen van team Ducati om efficiënt door de bochten te komen. Voor Dovizioso is in dat licht vooral de vierde sector van het TT Assen circuit een uitdaging. Rins van Suzuki heeft goede herinneringen aan de TT, want daar werd hij in 2018 tweede, wat het begin bleek van een rappe opmars. En over ‘coming man’ gesproken, bij de Spaanse (eigenlijk Catalaanse) GP klopte Fabio Quartararo op de deur met een tweede plaats. Hij leefde zich in de vrije trainingen te Assen lekker uit op zijn Petronas Yamaha en zetten in de eerste FP de snelste tijd neer.

Jorge Lorenzo breekt nekwervel

Wie we zondag niet aan het werk gaan zien is Jorge Lorenzo. De Spanjaard maakte in de eerste vrije training een lelijke schuiver en moest vervolgens in het ziekenhuis worden onderzocht. De drievoudig wereldkampioen en TT Assen winnaar van 2010 heeft een nekwervel gebroken. Het is zijn zevende ernstige blessure in het afgelopen jaar.

Marquez belooft spektakel tijdens TT Assen

Marquez belooft de fans dat er net als vorig jaar weer spektakel te zien zal zijn in Assen. “Het moeilijkste van Assen vind ik het snel schakelen van richting,” legt hij uit. “Dat gaat continu door op dat circuit. Het is uiterst lastig om tijdens de TT heel constant en precies te rijden. Daar komt bij dat Yamaha er traditiegetrouw sterk voor de dag komt.”

Hij ziet een verschil met hoe hij in de MotoGP terecht kwam en de nieuwe matadoren als Rins en Quartararo. “Rijders komen steeds vaker op jonge leeftijd de MotoGP binnen. Ik was ook jong, maar mijn strategie was anders. Ik wilde eerst in een klasse kampioen worden voordat ik een stap omhoog zette.”

Voorspellingen MotoGP TT Assen 2019

Wedden op MotoGP? Marc Marquez noteert bij de bookmakers 3.25 voor de winst, gokken op Fabio Quartararo levert je 3.50 x je inleg op. Alex Rins en Maverick Vinales noteren 4.00. ​

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top