Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wilco Kelderman gaat Giro d’Italia winnen: roze trui in zicht

Wilco Kelderman (team Sunweb) gaat de slotweek van de Giro d’Italia in met een achterstand van slechts vijftien seconden op de drager van de roze trui, João Almeida. Onderaan de actuele odds voor het Wedden op Giro d’Italia. De 29-jarige Amersfoorter is momenteel favoriet bij de bookmakers voor de eindzege.

Wilco Kelderman Giro favoriet bookmakers

Nederlandse wielerfans worden de afgelopen jaren toch behoorlijk verwend. Na dik 20 jaar waarin Nederlandse wielrenners geen rol van betekenis speelden in het klassement van de grote rondes (met een ietwat besmette vijfde plek van Michael Boogerd in de Tour de dopage van 1998 als ‘hoogtepunt’) duiken Tom Dumoulin (winnaar van de Giro in 2017), Steven Kruijswijk (bijna Girowinnaar in 2016, derde in de Tour 2019) en Wilco Kelderman (vierde in de Vuelta 2017) regelmatig op in de bovenste regionen.

João Almeida rozetruidrager

En nu is dus Kelderman plots de te kloppen man in de Giro van 2020, alhoewel hij dus wel nog de pas 22-jarige Almeida voor zich moet dulden. De Portugees rijdt zijn eerste grote ronde, won zaterdag in de individuele tijdrit zestien seconden op Kelderman, maar gaf er zondag in de bergrit weer 35 prijs.

Laatste week Giro d’Italia zwaar

Dinsdag is er in de Giro d’Italia een lange heuvelrit (229 km), woensdag is er een monsteretappe met drie beklimmingen van de eerste categorie en finish bergop (203 km). Donderdag is het weer loodzwaar met twee bergen van de eerste en een van de hoogste categorie, met weer de eindstreep op de top (207 km). Ook wordt dan de hoogtegrens van 2 km dik overschreden (2,7 zelfs bij de hoogste categorie-berg). Van oudsher is dat de grens waarboven de echte klimmers tot hun recht komen en de mindere klimgoden naar adem happen.

En dan is er zaterdag wederom een bergrit met weer twee kleppers met een hoogte van over de 2 km, waarna op zondag de Giro wordt afgesloten met een individuele rit tegen de chrono van 15,7 km. Het enige rustpuntje is op vrijdag, maar die vlakke rit is met 253 km wel gelijk de langste van deze Ronde van Italië.

Vuelta start dinsdag

Dan begint op dinsdag 20 oktober ook nog eens de Vuelta a España. Ja, een wel heel vreemde datum, zeker ook gezien de overlap met de slotweek van de Giro, maar wielerfans zullen niet klagen. De bezetting van deze Ronde van Spanje oogt zeer interessant: de topfavorieten zijn Primoz Roglic, Tom Dumoulin, Richard Carapaz, Thibaut Pinot, Enric Mas en good old Chris Froome.

Wilco Kelderman staat bij de bookmakers voor de winst op 1.65 genoteerd, Joao Almeida op 4.50, Tao Geoghegan Hart op 6.00 en Vincenzo Nibali op 9.00. Die eerste drie waren nog nooit in de positie om een grote ronde te winnen – Almeida is een debutant, Hart reed tweemaal een grote ronde uit. Dus die 9.00 op oud-winnaar Nibali is zo gek nog niet.

Winst Kelderman voor 1.65 x de inleg

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top