Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Vuelta a España: Carapaz en Roglic tweede week in als favorieten

Na de eerste van de drie weken lijken er bij de Vuelta bookmakers nog twee serieuze kanshebbers op de eindzege in de Ronde van Spanje 2020: Richard Carapaz en Primoz Roglic.

Laatstgenoemde, de winnaar van 2019, verklootte het zondag tijdens de bergetappe een beetje voor zichzelf door te stuntelen met een regenjas. Het lukte maar niet om het jack snel aan te trekken (iets wat we in de afgelopen Giro ook bij enkele renners zagen) en daardoor raakte de Sloveense nummer twee van de Tour de France achterop. Vervolgens moest zijn ploeg, Jumbo-Visma, een hoop energie aanwenden om de kopman weer naar het kopgroepje terug te brengen.

Vuelta a Espana: Carapaz of Roglic?

Het beste was er toen wel af bij zowel ploeg als Roglic, zodat concurrenten op de slotklim konden aanvallen. Het lukte Carapaz – ook niet de minste, want de Ecudoriaan won de Giro in 2019 – om weg te blijven en 47 seconden terug te pakken op Roglic, toen nog de Vuelta-leider. Daarnaast raakte Sepp Kuss liefst tien minuten kwijt, zodat Jumbo geen tweede man meer heeft die er goed voor staat in het klassement.

Geen strijd om rode trui voor Tom Dumoulin

Eerder bleek Tom Dumoulin geen rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de strijd om de rode trui. Al direct in de eerste twee etappes moest hij die ambities laten varen en twijfelde de Giro-winnaar van 2017, die zichzelf bij de Vuelta van 2015 ontdekte als klassementsrenner, of hij nog wel verder moest gaan. Inmiddels heeft hij besloten in de Ronde van Spanje te blijven, als investering in 2021, als hij hoopt zijn aloude topniveau te benaderen.

Tom Dumoulin Vuelta
Tom Dumoulin in 2015

Vuelta voorspellingen

Wat Vuelta parcours betreft lijkt deze middelste week zwaarder dan de slotweek. Ten eerste zijn er zeven etappes, terwijl de derde week er zes telt, en bovendien staan er drie bergetappes op het menu, plus een heuvelrit. In de slotweek zijn er een bergrit, een tijdrit en drie heuvelachtige ritten. Al heeft de vorige Giro aangetoond, dat midden in het spel het parcours zomaar kan worden aangepast.

Wedden op Vuelta: Carapaz staat voor de eindzege op 2.50, Primoz Roglic op 3.00. Maar wacht, wie zien we op plek twee van het klassement staan? Ene Hugh John Carthy, een 26-jarige Brit van EF Pro Cycling, vorig jaar de nummer elf van de Giro. Geloof je in weer een verrassende winnaar van een grote ronde, pak dan Carthy op 8.00.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top