Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Giro d’Italia: kansen voor Wilco Kelderman | Steven Kruijswijk corona

Favorieten en voorspellingen Giro 2020

Wilco Kelderman staat aan het begin van de tweede week van de  Giro d’Italia op nummer twee. En hij moet toch als betere ronderenner worden ingeschaald als de huidige koploper, de Portugese klimmer Joao Almeida van Quickstep. Maar met wie moet de kopman van Sunweb concurreren op de roze trui? Steven Kruijswijk kan helaas niet verder in de Ronde van Italië, hij testte positief op corona.

Fuglsang favoriet @3.00. Kelderman noteert 4.00 om de Giro te winnen

Giro week 2 en de kansen van Wilco Kelderman

Deze middelste week van de Giro begint relatief eenvoudig, met een handjevol heuveletappes en twee vlakke ritten, voordat het zondag menens wordt met een tijdrit van 34 kilometer en een bergetappe op zondag. De derde week belooft, op de vlakke negentiende etappe na, moordend zwaar te worden, maar daar komen we later nog wel op terug.

Machtsvacuüm

Kelderman had in de proloog van deze Ronde van Italië, net als Steven Kruijswijk, pech dat hij wind tegen had, terwijl enkele andere klassementsrijders er juist voordeel uit haalden. Maar al snel stapten Geraint Thomas en Simon Yates af, waardoor er een machtsvacuüm ontstond in deze Giro. Sowieso is het koersverloop van de Giro d’Italia heel anders dan die van de Tour de France: in Frankrijk starten ploegen in hun allersterkste opstelling, zodat ze de koers kunnen controleren (zie Jumbo-Visma in de Tour van 2020). In Giro ontstaan er vaker man-tegen-man gevechten.

Giro geslaagd met roze trui

“Tot nu toe loopt het super goed en kom ik steeds dichterbij”, concludeert Kelderman, die qua grote rondes zijn hoogtepunt beleefde met een vierde plek in de Vuelta van 2017. “Ik kijk van dag tot dag en als het mogelijk is, zal ik het zeker niet laten liggen. Als ik de roze trui mee kan pakken, dan is mijn Giro sowieso al geslaagd.”

Joao Almeida gaat Giro niet winnen

De in een grote ronde debuterende Almeida presteerde prima in die proloog (tweede) en hoeft niet bij voorbaat te vrezen dat hij met zijn 22 jaar te jong is om een grote wielerronde te winnen. Zulke gedachten zijn inmiddels achterhaald in het wielrennen, nu Egan Bernal (op zijn 22e) en Tadej Pogačar (21) als broekies de Tour wonnen.

De Portugees is zelf bescheiden over zijn kansen: “Ik geloof niet dat ik de Giro kan winnen. Ik heb nog nooit zo lang gekoerst en er zijn zoveel jongens met veel ervaring hier. Een slechte dag en alles is weg.”

Steven Kruijswijk test positief op corona

En dan zijn er nog ex-winnaar Vincenzo Nibali, de nummer vijf met 27 seconden achterstand op Kelderman en 57 op Almeida, en nummer zes Jakob Fuglsang, alhoewel de Deen zich nog niet echt heeft bewezen als klassementsrenner.

Kruijswijk stond op de rustdag elfde, maar de kopman van Jumbo mag niet meer op de fiets stappen. “Ik kan niet geloven dat ik het heb”, zegt hij via een persverklaring. Mitchelton-Scott raakte om dezelfde reden kopman Yates kwijt en de ploeg heeft zichzelf nu zelfs helemaal uit de Giro teruggetrokken.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top