Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wielrennen ligt stil door coronavirus | Tour misschien in augustus

Zondag 19 april had de Amstel Gold Race moeten plaatsvinden. Maar de editie van 2020 zal op een ander moment gehouden moeten worden – of simpelweg definitief worden geschrapt. De Nederlandse wielerklassieker is een van de vele sportieve slachtoffers van de coronacrisis. De wielerkalender voor 2020 is momenteel een dikke chaos.

Wielrennen ligt stil door coronavirus | Tour misschien in juliDoor corona al maand geen wielrennen meer

De laatste keer dat we profrenners op hun fiets zagen stappen was op zaterdag 14 maart 2020, precies een maand geleden dus. Het was de slotetappe van Parijs – Nice, die begon op zondag 8 maart. De etappekoers werd vanwege de uitbraak van het coronavirus met één dag ingekort en rondom de start- en finishplaatsen was er een grote bufferzone ingesteld. Publiek was daar niet welkom en dat leverde troosteloze plaatjes op.

Sindsdien zijn er diverse koersen of totaal geschrapt, of in de wachtkamer gezet. Zo moet er nog een nieuwe datum worden gevonden voor onder meer Strade Bianche, Tirreno – Adriatico, Milaan – Sanremo, Gent – Wevelgem, Dwars voor Vlaanderen, Parijs – Roubaix en Brabantse Pijl.

Giro d’Italia 2020: nog geen nieuwe startdatum

De Giro d’Italia was gepland voor 9 mei. De startplaats zou Boedapest zijn, maar de Hongaarse regering besloot op 13 maart om daar een streep door te zetten. Aanvankelijk speelde de organisatie met het idee om dan maar de beginetappes in Hongarije over te slaan. Dat idee bleek erg naïef en al snel werd besloten de Ronde van Italië in zijn geheel op te schuiven. Een nieuwe startdatum is nog niet bekend gemaakt, de laatste geruchten was dat er wordt gedacht over 29 mei als ‘Grande Partenza’. Ook dat gaat natuurlijk niet lukken. Sowieso zal niet in Hongarije worden gestart; dat plan wordt in 2021 uitgevoerd.

Tour de France mogelijk eind augustus van start

De allerbelangrijkste wedstrijd is natuurlijk de Tour de France. De druk nam toe op de tourorganisatie om de grande boucle af te blazen. Dat gebeurde maar niet, maar toen de Franse regering besloot om tot eind juni evenementen te verbieden, zat er niets anders op. Want de Tour had moeten starten op 27 juni. Wanneer de Tour 2020 dan wel start? Da’s nu nog onbekend. Insiders verwachten dat wordt gemikt op Le Grand Départ op 25 juli, zodat de slotetappe op zondag 16 augustus 2020 is. UPDATE: de Tour start vooralsnog op 29 augustus in Nice en eindigt 20 september in Parijs.

Wat het wedden op Tour de France betreft gold Bernal tot voor kort als favoriet bij de bookmakers. Of dat tezijnertijd nog steeds het geval is moet worden afgewacht. De kansen van Tom Dumoulin kunnen wellicht verbeteren.

Ook start Vuelta in Utrecht onzeker

En het NK wielrennen dan van 17 tot en met 21 juni? Of de start van de Vuelta in Utrecht op zaterdag 14 augustus? Alles staat op losse schroeven. En hoe meer koersen worden uitgesteld, hoe lastiger het is om ze allemaal later nog in te halen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top