Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Coronavirus en de sport: wanneer weer F1, tennis en voetbal?

De sportkalender wordt door het coronavirus totaal overhoop gegooid. Doordat Euro 2020 en de Olympische Zomerspelen zijn uitgesteld (en nog wel veel meer), wordt er vanaf herfst 2020 tot en met zomer 2021 een enorme hoeveelheid mega-evenementen op ons afgevuurd. Althans: als het dan wel door kan gaan!
Coronavirus en de sport: wanneer weer F1, tennis en voetbal?

EK voetbal en Olympische Spelen door coronavirus naar 2021

Het EK voetbal voor mannen wordt dus niet in juni en juli 2020 gehouden. Inmiddels heeft de UEFA nieuwe data gevonden: het toernooi wordt tussen 11 juni en 11 juli 2020 gespeeld. Het plan met twaalf speelsteden in twaalf verschillende landen wordt gehandhaafd.

Voor de Olympische Spelen is nog geen nieuw moment aangewezen. Wel zijn de geruchten sterk dat het Olympisch Comité gaat kiezen voor 23 juli tot en met 8 augustus 2021.

Formule 1: wanneer GP in Zandvoort?

En hoe zit het trouwens met Formule 1? Het seizoen had moeten beginnen op zondag 15 maart 2020 in Australië. Pas 1 uurtje voordat op vrijdag 13 maart de vrije training had moeten beginnen, besloot de organisatie om het weekend af te gelasten. Met de kennis van nu (die er eigenlijk ook toen al was) is dat een schandalig late beslissing…

Daarna ging het snel: inmiddels zijn er acht races uitgesteld of in het geval van Monaco zelfs geschrapt. Het gaat Monte Carlo niet lukken om een andere datum te prikken. Wanneer de F1 GP Nederland in Zandvoort plaats gaat vinden? Niemand weet het. De eerste Grand Prix van het seizoen moet die van Canada worden, op zondag 14 juni 2020. Dat klinkt iets te optimistisch.

Ook geen tennis en wielrennen

Ook de wieleragenda is totaal uitgedund. Alle voorjaarsklassiekers zijn gesneuveld en of de Tour de France door kan gaan is hoogst onzeker. Daar wordt vermoedelijk pas eind mei een besluit over genomen. Ook is er nu al een maand geen tennis, zijn alle graveltoernooien inclusief Roland Garros geannuleerd en valt het te bezien of Wimbledon (eind juni) wordt gespeeld.

Heel veel sport na coronacrisis

Voor bijna al die geschrapte evenementen geldt dat ze willen proberen om later dit jaar nog plaats te vinden. Maar dat kan dus niet: dan staan er alweer andere toernooien en wedstrijden gepland. Als bijvoorbeeld de Zomerspelen inderdaad op 23 juli 2021 beginnen, dan moet er een oplossing komen voor het EK Voetbal voor vrouwen, dat dan al is gepland. En ook voor het WK Zwemmen. En door de verschuiving van Euro 2020 naar 2021 zijn de finaleronde van de Nations League en het uitgebreide WK voetbal voor clubs in de knel gekomen.

Kortom: het wordt veel puzzelen de komende tijd. En als de sportwereld eenmaal weer op gang komt, dan lijkt het erop dat er een onophoudelijke stroom wedstrijden op ons scherm zal komen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top