Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Paarden wedden tips Gold Cup Cheltenham Festival 2020

Paardenraces | Het Cheltenham Festival 2020 is begonnen, het belangrijkste evenement op de springkalender. Het slotstuk, en met afstand de grootste race, is de Gold Cup die op vrijdag 13 maart plaatsvindt. Er is simpelweg geen grotere steeplechase-race voor renpaarden dan de Gold Cup, die sinds 1924 wordt uitgereikt. Check de favorieten en odds bij de bookmakers:

Bookmakers: Paarden wedden tips Gold Cup Cheltenham Festival 2020

De paardenraces vinden plaats op de Cheltenham Racecourse. De Gold Cup heeft een lengte van 5,294 kilometer en de viervoeters moeten over 22 hordes jumpen. De paarden krijgen geen gewichten (handicaps) omgehangen. Vorig jaar bedroeg de totale prijzenpot circa 700.000 Euro en dit jaar zal het vast wel weer hoger zijn.

Favorieten Gold Cup bij de bookmakers

In 2019 werd de Gold Cup gewonnen door Al Boum Photo en dat paard is ook in 2020 van de partij. Hij is wederom een van de grote favorieten bij de bookmakers. Wie gaat dit keer als eerste zijn snuit en voeten over de finish drukken? Er worden rond de 70.000 toeschouwers verwacht. Natuurlijk zijn er de nodige zorgen over het Coronavirus, maar op dit moment staan alle vier racedagen nog op het Cheltenham programma.

Odds Santini

Voor het wedden op paarden geldt (van de twaalf deelnemers) Santini momenteel als favoriet en hij noteert 4.33 bij de bookies. Het achtjarige paard was op 25 januari nog de sterkste bij de Cotswold Chase. Zijn trainer is Nicky Henderson en als een voetbaltrainer over een geliefde pupil zegt hij: “Hij is een harde werker en hoe meer trainingsarbeid we in hem stoppen, hoe beter hij wordt.”

Odds Gold Cup Al Boum Photo

Titelhouder Al Boum Photo staat op 5.00. Maar het is niet eenvoudig om tweemaal achter elkaar te winnen. Sinds Best Mate zelfs een hattrick scoorde, van 2002 tot en met 2004, was er jaarlijks een nieuwe winnaar. Al Boum redde het later in 2019 niet bij de Punchestown Gold Cup, want daar werd hij verslagen door Kemboy, ook op de Gold Cup van de partij (@10.00).

Clan des Obeaux en Delta Work

Het paard met de fraaie naam Clan des Obeaux is zeker ook een kanshebber op het Cheltenham Festival. Vorig jaar kon hij lange tijd meekomen aan de kop. Op tweede kerstdag 2019 won hij de King George VI Chase. En laten we de nummer drie van 2019 niet vergeten: Delta Work. Begin februari pakte Delta alvast de Irish Gold Cup. Van de twaalf deelnemers is Delta Work een van de meer uitgeruste paarden.

Wedden Gold Cup Cheltenham Festival

We voorspellen een overwinning van Delta Work met odds van 7.00 bij de bookmakers. Wil je het Cheltenham Festival live volgen? Het wordt uitgezonden door ITV1 en Racing TV. En op de facebookpagina van Cheltenham Festival staat uitleg over hoe je de paardenraces kan streamen.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top