Skip to content

Deze site bevat gokadvertenties. Indien u deze niet wenst te zien, of als u jonger bent dan 24, heeft u de optie om onze website te verlaten: Klik hier

Wegwedstrijd WK Wielrennen: Goud voor Mathieu van der Poel?

WK Wielrennen 2019 | Zondag 29 september heeft Nederland eindelijk weer een enorme troef in handen om de wegwedstrijd bij het WK Wielrennen te winnen. Debutant Mathieu van der Poel is volgens velen de topkandidaat om goud in de wacht te slepen. Peter Sagan en Julian Alaphilippe lijken op dit parcours eveneens zeer kansrijk te zijn.

Wielrennen voorspellen met behulp van AI

Parcours wegwedstrijd WK Wielrennen

Om te beginnen met het traject: met een lengte van circa 285 kilometer is de wegwedstrijd een ware monsterklus. Het startpunt is Leeds en de finish ligt in Harrogate. De regio waarin het peloton rijdt heet Yorkshire en ligt in het noordoosten van Engeland. In de eerste helft van het parcours zijn er drie pittige heuvels, maar de kans is klein dat ze gaan dienen als scherprechter. Na de top van de derde volgen er tenslotte nog 160 km.

Mathieu van der Poel hopelijk solo richting finish

In Harrogate worden zeven rondjes van elk 14 km gereden en de streep is getrokken op een weg die licht heuvelop loopt. Dat is voor het wedden op wielrennen van belang om te weten mocht het op een sprint aankomen, of dat nou van het hele peloton of een kopgroepje is. De hoop is natuurlijk dat Van der Poel in zijn eentje op de meet afdendert, zoals hij op weergaloze wijze deed in de Amstel Gold Race van dit jaar. Toen was hij achterop geraakt, gaf hij niet op, stoof hij naar voren en reed hij langs iedereen alsof het amateurs waren.

Oppassen voor Peter Sagan

Mathieu van der Poel is de kopman en zijn Nederlandse helpers zijn Niki Terpstra, Bauke Mollema, Mike Teunissen, Dylan van Baarle, Sebastian Langeveld, Jos van Emden en Pieter Weening. Hij heeft al aangetoond geen moeite te hebben met koersen in deze regio door onlangs te imponeren in de Ronde van Groot-Brittannië. Hij won die meerdaagse wedstrijd en pakte ook drie etappes.
Maar dit is ook het soort terrein waarop drievoudig wereldkampioen Peter Sagan zich kan onderscheiden. Van der Poel lijkt erg op Sagan: het zijn rusteloze types die altijd willen koersen, die zich niet willen verschuilen of braaf teamorders opvolgen. Komt het tot een sprint tussen Van der Poel en Sagan, dan moet je toch de ervaren Slowaak de voorkeur geven.

Voorspellingen wegwedstrijd WK Wielrennen

Bij Julian Alaphilippe is het beste er misschien na af, na een slopende Tour de France waarin hij lange tijd het geel droeg. De Fransman ging diep, extreem diep in het rood in zijn poging om het geel zo lang mogelijk te verdedigen. Hij heeft zoveel gegeven in de eerste maanden van 2019 dat het de vraag is of het WK wielrennen niet te veel van hem gevraagd is.

Andere gevaarlijke klanten in de wegwedstrijd zijn titelhouder Alejandro Valverde, al is hij inmiddels 39 jaar, Matteo Trentin en het Belgische supertrio Philippe Gilbert, Remco Evenepoel (pas negentien jaar) en Greg van Avermaet.

Mathieu van der Poel favoriet bookmakers

Mathieu van der Poel staat bij de bookmakers voor de winst genoteerd op 3.25, Peter Sagan op 5.50 en Julian Alaphilippe op 8.50.

#advertentie
Bet365 Sport
Nummer één voor sportweddenschappen
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+, loketkansspel.nl
Back To Top